ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι αρχές της Ονδούρας κατέσχεσαν 1,3 τόνους κοκαΐνης – Χειροπέδες σε δέκα άτομα

Οι τόνοι κοκαΐνης εντοπίστηκαν σε τρία σκάφη στο νησιωτικό σύμπλεγμα Μπαΐα

Οι αρχές της Ονδούρας κατέσχεσαν 1,3 τόνους κοκαΐνης – Χειροπέδες σε δέκα άτομα

Μετά την κατάσχεση 7,2 τόνων κοκαΐνης αξίας 451 εκατ. δολαρίων στη Βολιβία, οι αρχές της Ονδούρας αυτή τη φορά κατέσχεσαν χθες Κυριακή 1,3 τόνους κοκαΐνης που εντοπίστηκαν σε τρία σκάφη στο νησιωτικό σύμπλεγμα Μπαΐα, στην Καραϊβική Θάλασσα.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας που επιβιβάστηκαν στα τρία σκάφη εντόπισαν τα ναρκωτικά στη διάρκεια έρευνας και συνέλαβαν συνολικά δέκα διακινητές.

Όλοι οι συλληφθέντες είναι υπήκοοι Ονδούρας, ενώ η κοκαΐνη φέρεται να προέρχεται από την Κολομβία.

Από τη δεκαετία του 1970, η Ονδούρα αποτελεί κόμβο διέλευσης κοκαΐνης, η οποία προέρχεται από χώρες της Νότιας Αμερικής και προορίζεται για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η πρόεδρος της Ονδούρας Σιομάρα Κάστρο, η οποία ανήλθε στην εξουσία τον Ιανουάριο του 2022, έχει δεσμευτεί πως θα πολεμήσει τα καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο προκάτοχός της, ο Χουάν Ορλάντο Ερνάντες, εκδόθηκε στις ΗΠΑ για τη φερόμενη εμπλοκή του σε διακίνηση ναρκωτικών και αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Στις 8 Μαρτίου, ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης τον έκρινε ένοχο για διευκόλυνση της διακίνησης προς τις ΗΠΑ περίπου 500 τόνων κοκαΐνης μεταξύ 2004 και 2022. Η ποινή του θα ανακοινωθεί στις 26 Ιουνίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.