Οι Φινλανδοί κατασκευάζουν φράχτη μήκους 200 χλμ. στα σύνορα με τη Ρωσία για τους παράνομους μετανάστες

Θα έχει τρία μέτρα ύψος και θα είναι κατασκευασμένος από χάλυβα

Οι Φινλανδοί κατασκευάζουν φράχτη μήκους  200 χλμ. στα σύνορα  με τη Ρωσία για τους παράνομους μετανάστες

Η Φινλανδία ξεκίνησε να κατασκευάζει το πρώτο τμήμα φράχτη στα σύνορά της με τη Ρωσία λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου εντάχθηκε στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ για να ολοκληρώσει μια στροφή ασφαλείας που έγινε ως απάντηση στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Φοβούμενη αντίποινα από την Ανατολή μετά την εφαρμογή της στο ΝΑΤΟ, η κυβέρνηση αποφάσισε πέρυσι να κατασκευάσει το φράγμα, κυρίως σε περίπτωση που η Ρωσία κινηθεί για να πλημμυρίσει τα σύνορα με παράνομους μετανάστες.

Η Φινλανδία σκοπεύει να προφυλαχθεί από την επανάληψη των γεγονότων στα ανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Πολωνία τον χειμώνα του 2021, όταν το ΕΕ κατηγόρησε τη γειτονική Λευκορωσία -σταθερό σύμμαχο της Ρωσίας- ότι δημιούργησε μια κρίση μεταφέροντας μετανάστες από τη Μέση Ανατολή, δίνοντάς τους βίζα και σπρώχνοντάς τους πέρα ​​από τα σύνορα.

Κατασκευασμένος από χαλύβδινο πλέγμα, ο φινλανδικός φράκτης έχει προγραμματιστεί να καλύψει περίπου 200 χιλιόμετρα (125 μίλια) από τα πιο κομβικά σημεία των συνόρων του μέχρι το τέλος του 2026. Ο διευθυντής του έργου Ismo Kurki δήλωσε την Παρασκευή ότι, ενώ δεν προτίθεται να σταματήσει κανένα απόπειρα εισβολής, ο φράκτης θα έχει εξοπλισμό επιτήρησης.

Εν τω μεταξύ, μέχρι στιγμής υπήρξε μικρή ανθρώπινη δραστηριότητα κατά μήκος των συνόρων, τα οποία εκτείνονται συνολικά σε 1.300 χλμ.

Πέρυσι, η Φινλανδία εντόπισε μόνο 30 παράνομες διελεύσεις εκεί, ενώ οι Ρώσοι συνοριοφύλακες σταμάτησαν περίπου 800 απόπειρες εισόδου στη Φινλανδία, δήλωσε η Φινλανδική Συνοριακή Φρουρά.

Η Πολωνία και οι Βαλτικές χώρες έχουν ήδη αρχίσει να υψώνουν φράχτες στα σύνορά τους με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.