ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι ΗΠΑ ενέκριναν την πώληση 96 επιθετικών ελικοπτέρων Apache στην Πολωνία

Το συνολικό ύψος της πώλησης ανέρχεται σε 12 δισεκατομμύρια δολάρια

Οι ΗΠΑ ενέκριναν την πώληση 96 επιθετικών ελικοπτέρων Apache στην Πολωνία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν σήμερα την πώληση 96 επιθετικών ελικοπτέρων Apache στην Πολωνία, σύμμαχο της Ουάσινγκτον και μεγάλο υποστηρικτή της Ουκρανίας στον πόλεμό της κατά της Ρωσίας.

Η Βαρσοβία είχε ζητήσει πέρυσι από την Ουάσινγκτον ελικόπτερα Apache, τα οποία κατασκευάζει η Boeing, για να αντικαταστήσει τα απαρχαιωμένα σοβιετικά αεροσκάφη της.

Η πώληση, το συνολικό ύψος της οποίας ανέρχεται σε 12 δισεκατομμύρια δολάρια, “θα βελτιώσει την ικανότητα της Πολωνίας να αντιμετωπίσει τις υφιστάμενες και μελλοντικές απειλές παρέχοντας αξιόπιστη δύναμη, ικανή να αποτρέπει τους αντιπάλους και να συμμετέχει στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ”, έγραψε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, ανακοινώνοντας ότι ενέκρινε την πώληση και ενημέρωσε το Κογκρέσο σχετικά.

ΗΠΑ – Πολωνία συμμαχία

Από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η Πολωνία χρησιμεύει ως πλατφόρμα επιμελητειακής υποστήριξης για τον αμερικανικό στρατό, ο οποίος έχει παραδώσει πολύ μεγάλες ποσότητες οπλισμού στον ουκρανικό στρατό.

Η πώληση των 96 ελικοπτέρων Apache, μοντέλο AH-64E, φέρνει τις Ηνωμένες Πολιτείες πιο κοντά στην Πολωνία. Οι σχέσεις των δύο χωρών είχαν επιδεινωθεί, με την κυβέρνηση Μπάιντεν να αντιτίθεται στις συντηρητικές θέσεις της κυβέρνησης της Βαρσοβίας σχετικά με τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ και την ελευθερία του Τύπου, ειδικότερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Πολωνία είναι “δύναμη πολιτικής σταθερότητας και οικονομικής προόδου στην Ευρώπη”, σημείωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.