ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι ρωσικοί πύραυλοι cruise Kh-101 απέκτησαν διπλή εκρηκτική κεφαλή

Οι Kh-101/-102 ALCM έχουν μήκος 7,45 μέτρα και διάμετρο 0,51 μέτρα

Οι ρωσικοί πύραυλοι cruise Kh-101 απέκτησαν διπλή εκρηκτική κεφαλή

Οι ρωσικοί πύραυλοι cruise Kh-101, απέκτησαν διπλή εκρηκτική κεφαλή 800 κιλών αντί των 450.

Μετά την ανάλυση του πύραυλου Kh-101 που καταρρίφθηκε κατά την τελευταία επίθεση τη νύχτα της 29ης Μαρτίου εντοπίστηκε απο τους Ουκρανούς και η δεύτερη κεφαλή με εκρηκτικό υλικό που πολλαπλασιάζει τα αποτελέσματα της επίθεσης.

Η τοποθέτηση πρόσθετης κεφαλής, έγινε δυνατή λόγω της μείωσης του μεγέθους της δεξαμενής καυσίμου.

Αυτό σημαίνει μείωση της εμβέλειας του Kh-101 από τα 5500 χλμ. σε περίπου 2250 χλμ. κάτι άνευ σημασίας αφού ο πόλεμος γίνεται με όρους συμβατικής και όχι πυρηνικής σύγκρουσης.

Οι Kh-101/-102 ALCM έχουν μήκος 7,45 μέτρα και διάμετρο 0,51 μέτρα. Κατά την εκτόξευση, οι πύραυλοι ζυγίζουν 2.300-2.400 κιλά και εκτοξεύονται χωρίς ενισχυτή, χρησιμοποιώντας την ορμή του αεροσκάφους εκτόξευσης κατά την απελευθέρωση για να τους δώσει την αρχική ταχύτητα.

Ο πύραυλος χρησιμοποιεί έναν κινητήρα turbofan TRDD-50A, δίνοντάς τους ταχύτητα πλεύσης 0,58 Mach και μέγιστη ταχύτητα 0,78 Mach.

Ο πύραυλος μεταφέρεται από στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160 ‘Blackjack’, Tu-95MS16 ‘Bear-H’, Tu-22M3/5 ‘Backfire C’ αλλά και από υποστρατηγικά βομβαρδιστικά Su-34.

Το πιθανό κυκλικό σφάλμα των Kh-101/-102 έχει αναφερθεί ως 6 m, αλλά γενικά αναφέρεται μεταξύ 10-20 m.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.