ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι Τούρκοι προσήγαγαν κουρδικής καταγωγής Γερμανίδα βουλευτή την Αττάλεια

Το περιστατικό  σημειώθηκε στις αρχές Αυγούστου

Οι Τούρκοι προσήγαγαν κουρδικής καταγωγής Γερμανίδα βουλευτή την Αττάλεια

Οι τουρκικές Αρχές στην Αττάλεια  προχώρησαν σε σύλληψη της Γερμανίδας βουλευτή Γκιοκάι Ακμπουλούτ, με κατηγορίες για διάδοση «τρομοκρατικής» προπαγάνδας.

Το περιστατικό  σημειώθηκε στις αρχές Αυγούστου.

Η Ακμπουλούτ κρατήθηκε για λίγες ώρες βάσει εντάλματος σύλληψης στο αεροδρόμιο της Αττάλειας, παρά το γεγονός ότι είχε διπλωματικό διαβατήριο και ασυλία.

Σύμφωνα με την DW, η κουρδικής καταγωγής πολιτικός από το κόμμα Die Linke (Η Αριστερά), είπε ότι ανακάλυψε πως υπήρχε ένταλμα σύλληψης εναντίον της, μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο.

Η Ακμπουλούτ έχει επανειλημμένα επικρίνει την τουρκική κυβέρνηση, ενώ κάνει εκστρατεία υπέρ της άρσης της απαγόρευσης από τη Γερμανία, των δραστηριοτήτων του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στην Τουρκία.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι γνώριζε τη σύλληψη, η οποία έλαβε χώρα μερικές ημέρες πριν και τόσο η γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα, όσο και το προξενείο στην Αττάλεια είχαν στενές επαφές με τη βουλευτή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παρενέβη εξ ονόματός της σε υψηλό επίπεδο, σθεναρά και μέσω διαφόρων διαύλων» για να επιτύχει την άμεση απελευθέρωσή της, ανέφερε το γερμανικό ΥΠΕΞ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.