ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι χώρες της Ευρώπης με τις περισσότερες κλοπές αυτοκινήτων – Η θέση της Ελλάδας

Η λίστα της συγκεκριμένης έρευνας περιλαμβάνει 21 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Οι χώρες της Ευρώπης με τις περισσότερες κλοπές αυτοκινήτων – Η θέση της Ελλάδας

Μία νέα έρευνα φέρνει στη δημοσιότητα, στοιχεία για τις κλοπές αυτοκινήτων στην Ευρώπη, και στην κορυφή της λίστας για το έτος 2021 βρέθηκαν δύο χώρες: η Ιταλία και η Γαλλία με περισσότερες από 100 χιλιάδες ληστείες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των υπουργείων μεταφορών της Ευρώπης που συνέλλεξε η LoJack, μια εταιρεία πώλησης συναγερμών, στη Γαλλία σημειώθηκαν 122.700 κλοπές αυτοκινήτων και στην Ιταλία 110.171, ενώ η τρίτη χώρα του σχετικού πίνακα -η Γερμανία- απέχει πολύ, με 39.172 περιστατικά.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 8η θέση του σχετικού πίνακα, με 14.896 κλοπές κατά τη διάρκεια του 2021, πίσω από τις τρεις προαναφερθείσες καθώς και από την Τουρκία (33.161), την Ολλανδία (22.060), την Ισπανία (20.292) και τη Σουηδία (18.599).

Η λίστα της συγκεκριμένης έρευνας περιλαμβάνει 21 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο τέλος της οποίας βρίσκονται η Κροατία και η Σερβία με 685 και 614 κλοπές αντίστοιχα.

Η έρευνα της LoJack επικεντρώθηκε στην Ιταλία, όπου διαπίστωσε ότι οι κλοπές εκεί σημείωσαν αύξηση 7% σε σχέση με το 2020 (στις δύο χρονιές της πανδημίας, θυμίζουμε), αλλά το 44% των κλεμμένων αυτοκινήτων εν συνεχεία εντοπίστηκαν από τις αρχές. Συνολικά 57.938 οχήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, επίσης, στην Ιταλία τη δεκαετία 2013-’23 κλάπηκαν 1,55 εκατομμύρια οχήματα (αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, vans) και εντοπίστηκαν τα 609.000 από αυτά. Ένα στα τρία αυτοκίνητα που έπεσαν στα χέρια των ληστών είχε το σύστημα keyless της ανέπαφης εισόδου και ενεργοποίησης του κινητήρα, στο οποίο οι λωποδύτες αποκτούν πρόσβαση με μια ηλεκτρονική συσκευή που αγοράζουν στο διαδίκτυο με λίγα ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.