ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

ΟΗΕ: Επίσκεψη του Α.Γκουτέρες στο Πακιστάν την ερχόμενη εβδομάδα

Σε «ένδειξη αλληλεγγύης»

ΟΗΕ: Επίσκεψη του Α.Γκουτέρες στο Πακιστάν την ερχόμενη εβδομάδα

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα μεταβεί στο Πακιστάν την προσεχή εβδομάδα με σκοπό την βοήθεια στην χώρα η οποία αντιμετωπίζει πρωτοφανείς πλημμύρες με εκατοντάδες νεκρούς και ανυπολόγιστες ζημιές.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες θα παρευρεθεί σε «ένδειξη αλληλεγγύης» προς τους πλημμυροπαθείς, μετά τις πρωτοφανείς πλημμύρες που σαρώνουν τη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.

«Δεδομένης της τραγικής κατάστασης την οποία αντιμετωπίζουν εκατομμύρια άνδρες, γυναίκες και παιδιά που επλήγησαν από τις πρωτοφανείς πλημμύρες στο Πακιστάν, ο γενικός γραμματέας θα μεταβεί στη χώρα την προσεχή εβδομάδα για μια επίσκεψη αλληλεγγύης», δήλωσε ο Στεφάν Ντουζαρίτς σε ενημέρωση του Τύπου.

Ο Γκουτέρες αναμένεται να φθάσει στο Ισλαμαμπάντ στις 9 Σεπτεμβρίου, πριν επισκεφθεί «τις περιοχές τις πλέον πληγείσες από αυτήν την άνευ προηγουμένου κλιματική καταστροφή», όπου θα συναντήσει κυρίως εκτοπισμένες οικογένειες και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις που εργάζονται επί του πεδίου.

Απέναντι στην καταστροφή αυτή, ο Αντόνιο Γκουτέρες επέμεινε σήμερα, όταν απηύθυνε έκκληση για δωρεές ύψους 160 εκατομμυρίων δολαρίων για την χρηματοδότηση των πλέον επειγουσών αναγκών, στην ανάγκη καταπολέμησης της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

«Σήμερα είναι το Πακιστάν, αύριο μπορεί να είναι η χώρα σας»

«Καθώς συνεχίζουμε να βλέπουμε όλο και περισσότερα ακραία καιρικά φαινόμενα, είναι σκανδαλώδες μια κλιματική δράση να παγώνει, ενώ οι παγκόσμιες εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου συνεχίζουν να αυξάνονται, θέτοντας όλους μας -παντού- σε αυξανόμενο κίνδυνο», κατήγγειλε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

«Σήμερα είναι το Πακιστάν. Αύριο, μπορεί να είναι η χώρα σας», προειδοποίησε.

Δεκάδες εκατομμύρια Πακιστανοί επλήγησαν από τις βροχές του μουσώνα που πέφτουν ασταμάτητα από τον Ιούνιο, οι οποίες «βύθισαν» το ένα τρίτο της χώρας και προκάλεσαν τον θάνατο περισσότερων από 1.100 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων 380 παιδιών, όπου ελικόπτερα του στρατού διέσωσαν οικογένειες που είχαν εγκλωβιστεί και έριξαν πακέτα τροφίμων σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.