ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

ΟΗΕ: Ο Α.Γκουτέρες «καλωσορίζει οποιαδήποτε εκεχειρία στην Ουκρανία» αλλά ο Ζελένσκι την απέρριψε

Η αντίδραση της Ουκρανίας

ΟΗΕ: Ο Α.Γκουτέρες «καλωσορίζει οποιαδήποτε εκεχειρία στην Ουκρανία» αλλά ο Ζελένσκι την απέρριψε

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες θα καλωσόριζε οποιαδήποτε εκεχειρία στην Ουκρανία με την ευκαιρία της γιορτής των Χριστουγέννων των Ορθοδόξων, «γνωρίζοντας ότι η εκεχειρία αυτή δεν θα αντικαθιστούσε μια δίκαιη ειρήνη, σύμφωνη με τον Χάρτη του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο», ανέφερε ο εκπρόσωπός του στον απόηχο της εντολής Πούτιν για μονομερή κατάπαυση πυρός από τις ρωσικές δυνάμεις.

Η αντίδραση της Ουκρανίας

Ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος απέρριψε ως υποκρισία την πρόταση του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, για 36ωρη εκεχειρία και δήλωσε ότι μια «προσωρινή εκεχειρία» θα ήταν δυνατή μόνο όταν η Ρωσία εγκαταλείψει τα εδάφη που έχει καταλάβει στην Ουκρανία.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία πρέπει να εγκαταλείψει τα κατεχόμενα εδάφη – μόνο τότε θα υπάρξει ‘προσωρινή εκεχειρία’. Κρατήστε την υποκρισία για τον εαυτό σας», έγραψε στο Twitter ο προεδρικός σύμβουλος Μιχαήλο Ποντολιάκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.