ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΟΗΕ: Σχεδόν 1 εκατ. πολίτες θα φύγουν από το Σουδάν για να γλιτώσουν τον πόλεμο

Μέχρι στιγμής, σχεδόν 73.000 άνθρωποι έχουν ήδη καταφύγει σε διάφορες χώρες

ΟΗΕ: Σχεδόν 1 εκατ. πολίτες θα φύγουν από το Σουδάν για να γλιτώσουν τον πόλεμο

Περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι ενδέχεται να φύγουν από το Σουδάν ως αποτέλεσμα των εμπόλεμων συρράξεων που μαίνονται τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του ΟΗΕ, διευκρινίζοντας πως στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται πολλοί που είχαν φτάσει στο Σουδάν όντας ήδη πρόσφυγες από άλλες χώρες.

«Αν δεν υπάρξει μια γρήγορη επίλυση αυτής της κρίσης θα συνεχίσουμε να βλέπουμε περισσότερους ανθρώπους να αναγκάζονται να τρέπονται σε φυγή προς αναζήτηση ασφάλειας και βοήθειας», είπε ο Ραούφ Μαζού σε ενημέρωση εκπροσώπων κρατών μελών των Ηνωμένων Εθνών στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη.

«Σε διαβουλεύσεις που είχαμε όλες τις εμπλεκόμενες κυβερνήσεις και εταίρους καταλήξαμε σε έναν υπολογισμό ότι περίπου 815.000 ανθρώπους ενδέχεται να καταφύγουν στις επτά γειτονικές χώρες» (του Σουδάν), συμπλήρωσε ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών.

Η εκτίμηση περιλαμβάνει περίπου 580.000 Σουδανούς, τόνισε ο Μαζού, με πρόσφυγες από το Νότιο Σουδάν και από άλλες χώρες που έχουν βρει καταφύγειο στο Σουδάν.

Επιπρόσθετα ο ίδιος ανέφερε ότι μέχρι στιγμής, σχεδόν 73.000 άνθρωποι έχουν ήδη καταφύγει στις εξής χώρες: Νότιο Σουδάν, Τσαντ, Αίγυπτο, Ερυθραία, Αιθιοπία, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και Λιβύη.

Στην ίδια ενημέρωση εκπροσώπων κρατών μελών του ΟΗΕ, ο συντονιστής ανθρωπιστικής βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών για το Σουδάν προειδοποίησε ότι η ανθρωπιστική κρίση μετατρέπεται σε μια «γενικευμένη καταστροφή», σημειώνοντας ότι ο κίνδυνος διάχυσης σε γειτονικές χώρες είναι ανησυχητικός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.