ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Ολλανδία: Νεκρός άνδρας που τον «ρούφηξε» κινητήρας αεροσκάφους μπροστά στους επιβάτες

Δεν είναι σαφές αν ο νεκρός ήταν υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας, εργαζόμενος στο αεροδρόμιο ή ιδιώτης

Ολλανδία: Νεκρός άνδρας που τον «ρούφηξε» κινητήρας αεροσκάφους μπροστά στους επιβάτες

Tραγικό συμβάν έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης (29/5) στο αεροδρόμιο Schiphol, στην Ολλανδία, όταν ένα άτομο έπεσε μέσα στον κινητήρα αεροσκάφους που βρισκόταν σε λειτουργία, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Το ατύχημα αναφέρθηκε στις αρχές λίγο μετά τις 3 μ.μ., προκαλώντας σημαντική ανταπόκριση από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Το περιστατικό αφορούσε την πτήση 1341 της KLM, ένα αεροσκάφος Embraer 190, το οποίο ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από το Schiphol με προορισμό το Billund της Δανίας. Επιβάτες και μέλη του πληρώματος επέβαιναν στο αεροσκάφος τη στιγμή του ατυχήματος. Η KLM επιβεβαίωσε ότι όλα τα άτομα που βρίσκονταν στην πτήση αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και τους παρέχεται φροντίδα.

Η Marechaussee, ο κλάδος του στρατού που είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια των αεροδρομίων, ηγείται της έρευνας για το περιστατικό. Προς το παρόν δεν είναι σαφές αν ο νεκρός ήταν υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας, εργαζόμενος στο αεροδρόμιο ή ιδιώτης. Η Επιθεώρηση Εργασίας έχει αποστείλει προσωπικό για να διαπιστώσει αν το ατύχημα μπορεί να χαρακτηριστεί ως περιστατικό στο χώρο εργασίας.

One person dead after being sucked into Embraer engine at Schiphol Airport
byu/maxvandalen inaviation

Το Ολλανδικό Συμβούλιο Ασφαλείας (OVV) ερευνά επίσης την υπόθεση, με τρεις ερευνητές να έχουν αναλάβει τη διεξαγωγή μιας αρχικής εξέτασης. Εκπρόσωπος του OVV δήλωσε ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να αποκαλυφθούν οι λεπτομέρειες γύρω από το περιστατικό.

«Υπήρξε ένα φρικτό περιστατικό σήμερα κατά το οποίο ένα άτομο κατέληξε σε έναν κινητήρα αεροσκάφους», δήλωσε στο ANP εκπρόσωπος της Schiphol. «Οι σκέψεις μας είναι στους συγγενείς του και παρέχουμε βοήθεια στους επιβάτες και τους συναδέλφους που ήταν μάρτυρες».

Το αεροδρόμιο Σίπχολ επιβεβαίωσε το τραγικό περιστατικό, ενώ και η εταιρεία KLM σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι παρέχει φροντίδα στους επιβάτες και τους εργαζόμενους που είδαν όσα συνέβησαν.

Το περιστατικό συγκλόνισε την κοινότητα του αεροδρομίου και προκάλεσε ανησυχίες σχετικά με τα πρωτόκολλα ασφαλείας γύρω από τα αεροσκάφη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συμβάντα αυτού του τύπου είναι σπάνια. Τον περασμένο Ιούνιο κινητήρας αεροσκάφους της Delta στο Σαν Αντόνιο του Τέξας ρούφηξε έναν 27χρονο άνδρα, που όπως αποδείχτηκε ήθελε να αυτοκτονήσει με αυτόν τον τρόπο. Άλλο ένα περιστατικό είχε συμβεί στην Αλαμπάμα στις 31 Δεκεμβρίου 2021, όταν ένας εργαζόμενος έχασε τη ζωή του όταν βρέθηκε πολύ κοντά στον κινητήρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.