ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ολλανδία: Περιστατικό ομηρίας με εκρηκτικά σε καφετέρια στην πόλη Έντε – Συνελήφθη ο δράστης (upd)

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή γύρω από το κτίριο, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης

Ολλανδία: Περιστατικό ομηρίας με εκρηκτικά σε καφετέρια στην πόλη Έντε – Συνελήφθη ο δράστης (upd)

(Ανανέωση αρχικού κειμένου 12:00) Περιστατικό ομηρίας σημειώθηκε σε καφετέρια στην πόλη Έντε της ανατολικής Ολλανδίας.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει στην εκκένωση κατοικιών στην περιοχή, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ANP επικαλούμενο τοπικό αξιωματούχο.

Σύμφωνα με το Reuters, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή γύρω από το κτίριο, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Η τοπική εφημερίδα de Telegraaf μεταδίδει ότι ο άνδρας που εισέβαλε στην επιχείρηση και κρατά τους ομήρους είναι οπλισμένος και έχει μαζί του εκρηκτικά.

Βίντεο που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν ρομπότ, πιθανώς της μονάδας πυροτεχνουργών, να κινείται πλησίον του καφέ.

Τρεις από τους ομήρους αφέθηκαν ελεύθεροι γύρω στο μεσημέρι (ώρα Ελλάδας), όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, επισημαίνοντας πάντως ότι το περιστατικό δεν έχει λήξει.

Ο ιδιοκτήτης του καφέ-μπαρ επιβεβαίωσε στην εφημερίδα ότι μέλη του προσωπικού του κρατούνται όμηροι. Αν και δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πόσα άτομα βρίσκονταν μέσα στην επιχείρηση την ώρα που εισέβαλε σε αυτήν ο δράστης, τοπικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 4-5 ομήρους.

Στις 12.30 (τοπική ώρα) δύο άνδρες, ένας εκ των οποίων φορούσε μπαλακλάβα, εξήλθαν από το μπαρ όπου νωρίτερα είχαν συλληφθεί αρκετοί άνθρωποι όμηροι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANP. Ο ένας είχε χειροπέδες που του είχαν φορέσει αστυνομικοί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, δεν υπάρχει ένδειξη ότι πρόκειται για τρομοκρατικό επεισόδιο. «Βλέπουμε ότι υπάρχουν πολλές ερωτήσεις για το κίνητρο. Προς το παρόν, τίποτε δεν δείχνει ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της την οποία δημοσιοποίησε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Βίντεο που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν ρομπότ της μονάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, να κινείται πλησίον του καφέ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.