Ονδούρα: Καταδικάστηκε ξανά για διαφθορά η πρώην πρώτη κυρία Ρόσα Μπονίγια

Η πρώην πρώτη κυρία είχε καταδικαστεί να εκτίσει ποινή κάθειρξης 58 ετών τον Σεπτέμβριο του 2019

Ονδούρα: Καταδικάστηκε ξανά για διαφθορά η πρώην πρώτη κυρία Ρόσα Μπονίγια

Η Ρόσα Μπονίγια, η σύζυγος του συντηρητικού πρώην προέδρου της Ονδούρας Πορφίριο Λόμπο (2010-2014), κρίθηκε εκ νέου ένοχη στη δίκη της για υπόθεση διαφθοράς, δύο χρόνια μετά την ακύρωση της πρώτης καταδίκης της από το Ανώτατο Δικαστήριο.

«Για δεύτερη φορά (…) αποδείχθηκαν ποινικές ευθύνες για την κατάχρηση εκατομμυρίων στην προεδρία» της κεντροαμερικανικής χώρας, υπογράμμισε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ονδούρας χθες Πέμπτη. Η ποινή της κυρίας Μπονίγια θα της απαγγελθεί την 28η Μαρτίου.

Η πρώην πρώτη κυρία είχε καταδικαστεί να εκτίσει ποινή κάθειρξης 58 ετών τον Σεπτέμβριο του 2019. Κρίθηκε ένοχη για τη μεταφορά 12 εκατομμυρίων λεμπίρα (περίπου 488.000 δολαρίων ΗΠΑ με την τρέχουσα ισοτιμία) από τον προϋπολογισμό του γραφείου της πρώτης κυρίας σε προσωπικό της λογαριασμό επί των ημερών του συζύγου της στην προεδρία.

Όμως τον Μάρτιο του 2020 το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση σε βάρος της κυρίας Μπονίγια, εξαιτίας διαδικαστικών σφαλμάτων και παραλείψεων, διατάσσοντας να διεξαχθεί νέα δίκη. Τέσσερις μήνες αργότερα, η 55χρονη πρώην πρώτη κυρία αφέθηκε ελεύθερη, αφού είχε περάσει πάνω από το προβλεπόμενο όριο –δύο έτη– προφυλακισμένη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η προσωπική γραμματέας της κυρίας Μπονίγια, που είχε δει την ποινή 48 ετών κάθειρξης που της είχε επιβληθεί να ακυρώνεται επίσης, καταδικάστηκε και αυτή εκ νέου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.