ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ονδούρα: Συνελήφθη πρώην αρχηγός της αστυνομίας – Οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοσή του

Ο Χουάν Κάρλος «Ελ Τίγκρε» Μπονίγια «συνελήφθη» σε σταθμό διοδίων στη Σαμπράνο

Ονδούρα: Συνελήφθη πρώην αρχηγός της αστυνομίας – Οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοσή του

Ο πρώην διευθυντής της αστυνομίας της Ονδούρας, ο Χουάν Κάρλος Μπονίγια, την έκδοση του οποίου ζητούν οι αρχές των ΗΠΑ, που τον κατηγορούν για διακίνηση ναρκωτικών, συνελήφθη χθες Τετάρτη, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο Χουάν Κάρλος «Ελ Τίγκρε» Μπονίγια «συνελήφθη» από μέλη «των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας» σε σταθμό διοδίων στη Σαμπράνο, βόρεια της πρωτεύουσας, είπε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Ρεβέκκα Μαρτίνες.

Ο «Τίγρης» διέφευγε τη σύλληψη για αρκετούς μήνες. Ήταν αρχηγός της αστυνομίας από το 2012 ως το 2013, επί των ημερών του πρώην προέδρου της δεξιάς Πορφίριο Λόμπο.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας Χουάν Κάρλος Μπονίγια συνελήφθη (…) και θα προσαχθεί αύριο (σ.σ. σήμερα Πέμπτη) ενώπιον του δικαστή που διέταξε να τεθεί υπό κράτηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ονδούρας, ο Μέλβιν Ντουάρτε.

Ο κ. Μπονίγια αρνείται τις κατηγορίες αμερικανών εισαγγελέων σε βάρος του. Η έκδοσή του έχει ζητηθεί από τον Απρίλιο του 2020.

Ένας γιος του πρώην προέδρου Λόμπο, ο Φάμπιο Λόμπο, καταδικάστηκε το 2017 στη Νέα Υόρκη να εκτίσει 24 χρόνια κάθειρξη για διακίνηση ναρκωτικών.

Η σύλληψη του «Τίγρη» ανακοινώθηκε τρεις εβδομάδες έπειτα από αυτή του πρώην προέδρου Χουάν Ορλάντο Ερνάντες, που επίσης κατηγορείται από τις ΗΠΑ για διακίνηση ναρκωτικών.

Ο πρώην πρόεδρος (2014-2022), 53 ετών, παραμένει προφυλακισμένος στην έδρα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, σε ανατολική συνοικία της πρωτεύουσας.

Τη 14η Φεβρουαρίου, η Ουάσινγκτον υπέβαλε στην Τεγκουσιγκάλπα αίτημα σύλληψης και έκδοσης του πρώην προέδρου της δεξιάς, που κατηγορείται για συνέργεια στην εξαγωγή 500 τόνων κοκαΐνης στην αγορά των ΗΠΑ από το 2004.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ο Άντονι Μπλίνκεν, αποκάλυψε την 7η Φεβρουαρίου ότι ο πρώην πρόεδρος συμπεριλήφθηκε από την 1η Ιουλίου 2021 στον κατάλογο προσώπων στα οποία απαγορεύεται η είσοδος στην επικράτεια των ΗΠΑ, λόγω διαφθοράς ή αντιδημοκρατικών ενεργειών στην κεντρική Αμερική.

Αδελφός του πρώην προέδρου, ο Χουάν Αντόνιο «Τόνι» Ερνάντες, πρώην βουλευτής, καταδικάστηκε τον Μάρτιο του 2021 από δικαστήριο των ΗΠΑ να εκτίσει ισόβια κάθειρξη για διακίνηση ναρκωτικών. Εισαγγελείς της Νέας Υόρκης ερίζουν ότι ο πρώην αρχηγός του κράτους ήταν συνεργός του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Χουάν Ορλάντο Ερνάντες παρέδωσε την εξουσία νωρίτερα φέτος –την 27η Ιανουαρίου– στην πρόεδρο της αριστεράς Σιομάρα Κάστρο, έπειτα από δύο συναπτές θητείες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.