ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ουκρανία: Ο πόλεμος αρχίσει να «κουράζει» και μπορεί να «χάσει το ενδιαφέρον της Δύσης» 

Η προσφορά όπλων παραμένει στην κορυφή της λίστας των απαιτήσεων της Ουκρανίας

Ουκρανία: Ο πόλεμος αρχίσει να «κουράζει» και μπορεί να «χάσει το ενδιαφέρον της Δύσης» 

Η Ουκρανία δεν κρύβει τον φόβο της ότι η σύγκρουση έχει «κανονικοποιηθεί» στη σκέψη των Δυτικών ή ακόμα ότι έχει αρχίσει να «κουράζει», με αποτέλεσμα τη μείωση της υποστήριξης στη χώρα που βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλες απώλειες, ενώ τα ταμεία της είναι άδεια.

Μετά από εβδομάδες σιωπής για απώλειες, σημαντικοί σύμβουλοι του προέδρου της Ουκρανίας παραδέχθηκαν την περασμένη εβδομάδα ότι 150 σκοτώνονται σε μάχες καθημερινά και 800 τραυματίζονται.

Την εικόνα αυτή επιβεβαιώνει σήμερα ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ, που επικαλείται η Washington Post ο οποίος αναφέρει ότι η Ρωσία είναι πιθανό να καταλάβει ολόκληρη την περιοχή του Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία εντός ολίγων εβδομάδων καθώς η Ουκρανία υφίσταται σοβαρές απώλειες και οι προμήθειες πυρομαχικών της μειώνονται.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους από τη μείωση ενδιαφέροντος των δυτικών ΜΜΕ που θα μπορούσε σταδιακά να οδηγήσει σε σταδιακή απώλεια της δυτικής υποστήριξης.

Ο φόβος αντανακλά την αυξανόμενη «κανονικοποίηση» της σύγκρουσης, καθώς μεγάλα τμήματα της χώρας αισθάνονται μακριά από τον πόλεμο στο ανατολικό Ντονμπάς, ενώ την ίδια ώρα γίνεται σαφές ότι τα θύματα αυξάνονται και το οικονομικό κόστος εκτοξεύεται στα ύψη.

«Είναι μια πολύ πραγματική απειλή, ότι οι άνθρωποι κουράζονται ψυχολογικά», είπε η Λέσια Βασιλένκο, βουλευτής της αντιπολίτευσης του φιλελεύθερου κόμματος Holos.

Η κάλυψη των διεθνών μέσων ενημέρωσης μειώθηκε σημαντικά τους τελευταίους δύο μήνες, πρόσθεσε, και «καθώς αυτός ο αριθμός μειώνεται περαιτέρω, υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος να μειωθεί η υποστήριξη από τη Δύση».

Η Ουκρανία έχει γίνει ολοένα και περισσότερο εξαρτώμενη από τη βοήθεια της Δύσης.

Η προσφορά όπλων παραμένει στην κορυφή της λίστας των απαιτήσεων της Ουκρανίας.

Αυτή την εβδομάδα το Κίεβο παραδέχτηκε ότι είχε εξαντλήσει τα αποθέματα σοβιετικών προδιαγραφών. Υπάρχει απογοήτευση με τον ρυθμό της προσφοράς και επικρίνεται η κυβέρνηση του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι επειδή δεν μεταβίβασε τη λήψη επιχειρησιακών αποφάσεων περαιτέρω στην αλυσίδα.

Εν τω μεταξύ, υπάρχει ιδιαίτερη απογοήτευση με τη Γερμανία επειδή είναι αργή στην προμήθεια όπλων και τη Γαλλία που φαίνεται ότι είναι πιο πρόθυμη να συνεργαστεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.