ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το Lisichansk πέφτει: Ρώσοι αλεξιπτωτιστές και Τσετσένοι μαχητές συνέτριψαν την αντίσταση των Ουκρανών

Αποσπάσματα Spetsnaz καταδιώκουν Γεωργιανούς εγκληματίες πολέμου - Απελπισμένοι από την εξέλιξη των μαχών οι Αμερικανοί δίνουν ακόμα 820 εκατ. σε όπλα στο Κίεβο (βίντεο)

Το Lisichansk πέφτει: Ρώσοι αλεξιπτωτιστές και Τσετσένοι μαχητές συνέτριψαν την αντίσταση των Ουκρανών

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την αποστολή νέας στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, συνολικού ύψους 820 εκατομμυρίων δολαρίων σε μία απέλπιδα προσπάθεια να κρατηθεί το μέτωπο που καταρρέει από τα σφοδρά ρωσικά κτυπήματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ΗΠΑ στέλνουν στην Ουκρανία δύο πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος NASAMS, άλλα τέσσερα ραντάρ, πυραύλους για πολλαπλούς εκτοξευτήρες HIMARS καθώς και 150.000 βλήματα των 155 χιλιοστών για το πυροβολικό.

Τι θα προλάβουν από όλα αυτά να χρησιμοποιήσουν;

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν μπει και ελέγχουν ήδη το μεγαλύτερο μέρος της, πλέον οχυρωμένης από το ουκρανικό καθεστώς, πόλης της Ανατολικής Ουκρανίας και ίσως ολόκληρης της Ουκρανίας, το Lisichansk.

Οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές (VDV) έχουν ήδη προχωρήσει βόρεια του Lisichansk πραγματοποιώντας κυκλωτική κίνηση και ορκίζονται ότι «Θα επιστρέψουμε στο Κίεβο πριν τελειώσει το καλοκαίρι»

https://twitter.com/thrussophile2/status/1541877379085262849?s=20&t=eC90qtYTq5zNS49hA-y70Q

Και οι κάτοικοι υποδέχονται τους Ρώσους ως απελευθερωτές όπως θα δείτε στο βίντεο του βρετανικού SkyNews:

H κατάσταση στο Λισιτσάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, είναι «εξαιρετικά δύσκολη καθώς συνεχίζονται οι πολύ ισχυροί βομβαρδισμοί που καθιστούν αδύνατη την απομάκρυνση των πολιτών«, ανακοίνωσε ο Ουκρανός «κυβερνήτης».

Γίνονται πολλοί βομβαρδισμοί, από πολλές κατευθύνσεις. Ο ρωσικός στρατός πλησιάζει στο Λισίτσανσκ από διάφορες κατευθύνσεις», ανέφερε ο Σέρχι Γκαϊντάι σε ένα βίντεο που ανάρτησε στο Telegram.

Σύμφωνα με τον Γκαϊντάι που πλέον είναι «κυβερνήτης περιφέρειας χωρίς περιφέρεια», «Οι Ρώσοι είναι πάρα πολλοί και φτάνουν απ’ όλες τις πλευρές. Υπάρχει απίστευτος αριθμός οχημάτων και πυροβολικού», κατέληξε.

Η αλήθεια είναι ότι οι Ουκρανοί, στρατιώτες, παραστρατιωτικοί, ομάδες νεοναζί κλπ. είναι περίπου διπλάσιοι από τις ρωσικές δυνάμεις οι οποίες όμως υπερέχουν συντριπτικά σε πυροβολικό και Αεροπορία.

Και κατάσχουν συνέχεια μεγάλες ποσότητες δυτικού οπλισμού:

https://twitter.com/AZmilitary1/status/1542922122443595781?s=20&t=eC90qtYTq5zNS49hA-y70Q

Οι δυνάμεις του Λουγκάνσκ και της Ρωσίας ελέγχουν ήδη περίπου το 50% της πόλης Lisichansk, δήλωσε ο πρέσβης της Δημοκρατίας στη Μόσχα, Rodion Miroshnik.

Δείτε το βίντεο του γαλλικού δικτύου France 24 που το επιβεβαιώνει:

https://twitter.com/DagnyTaggart369/status/1541108982496067590?s=20&t=eC90qtYTq5zNS49hA-y70Q

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΜ:

«Προκειμένου να συγκρατήσουν το προσωπικό του πρώτου τάγματος της 72ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του οικισμού Volcheyarovka, ένα «απόσπασμα» του ναζιστικού σχηματισμού «Δεξιός Τομέας» στάλθηκε στις θέσεις αυτές.

Αυτή η μονάδα καταστράφηκε από το ρωσικό πυροβολικό.

Κατά τη διάρκεια των μαχών, 3 χλμ. από το διυλιστήριο πετρελαίου του Lisichansk, ρωσικές μονάδες κατέστρεψαν δύο ομάδες μισθοφόρων που εκτελούσαν επιχείρηση δολιοφθοράς και αναγνώρισης με συνολικά 14 στρατιώτες.

Η πρώτη ομάδα ήταν «διεθνής» και αποτελούνταν από πολίτες διαφόρων ευρωπαϊκών κρατών.

Η δεύτερη- περιελάβανε μόνο μισθοφόρους από τη Γεωργία, οι οποίοι ήταν μέρος της λεγόμενης “Γεωργιανής Λεγεώνας”.

Στις τάξεις αυτού του σχηματισμού πολεμούν κυρίως εγκληματίες.

Οι Γεωργιανοί μαχητές που σκοτώθηκαν εμπλέκονται στα βάναυσα βασανιστήρια και δολοφονίες Ρώσων στρατιωτικών κοντά στο Κίεβο τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει πληροφορίες για κάθε μισθοφόρο που εμπλέκεται στην κακοποίηση και τη δολοφονία των στρατιωτών μας. Τους βρήκαμε και τους τιμωρήσαμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Οι δυνάμεις του Λουγκάνσκ συνέλαβαν περισσότερους από 10 ξένους μισθοφόρους κοντά στο Lisichansk που προσπαθούσαν να δραπετεύσουν από την πολιορκημένη πόλη. Αυτό μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ επικαλούμενο τον Βοηθό Υπουργό Εσωτερικών του Λουγκάνσκ, Vitaly Kiselev.

«Πιάσαμε 12 άτομα κοντά στο Lisichansk διαφορετικών εθνικοτήτων, διαφορετικών χωρών. Στο εγγύς μέλλον, θα σας πω ακριβώς πόσοι από αυτούς και από ποιες χώρες είναι αυτοί οι μισθοφόροι», αναφέρει ο Kiselev.

Στο μεταξύ μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων επικρατεί οργή για τους Γεωργιανούς μισθοφόρους για τους οποίους υπήρχαν πληροφορίες ότι είχαν βασανίσει δεκάδες Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου στα προηγούμενα στάδια.

Το τι συνέβη στους Γεωργιανούς που θέλησαν να παραδοθούν και τι θα τους συμβεί μελλοντικά, την απάντηση την δίνει μια ομάδα Σέρβων εθελοντών που πολεμούν στις τάξεις του ρωσικού Στρατού:

https://twitter.com/Idelija2/status/1542106565007872000?s=20&t=eC90qtYTq5zNS49hA-y70Q

Και φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Τσετσένοι μαχητές και από αυτή τη νικηφόρα μάχη:

Εκτός από τους παραπάνω, την εμφάνισή τους έκαναν και πάλι μετά την Μαριούπολη ομάδες Spetnaz με αποστολή την σύλληψη ή εξόντωση όσο το δυνατόν περισσότερων ξένων μισθοφόρων:

https://twitter.com/Idelija2/status/1541183502410043393?s=20&t=eC90qtYTq5zNS49hA-y70Q

https://twitter.com/Blackrussiantv/status/1542852500881117184?s=20&t=Ulgc1mb7W54Nasa5NcS8vA

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.