ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Ουκρανία: Συνελήφθη ο ολιγάρχης Ίγκορ Κολομόισκι – Πρώην σύμμαχος του Β.Ζελένσκι

Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ουκρανία: Συνελήφθη ο ολιγάρχης Ίγκορ Κολομόισκι – Πρώην σύμμαχος του Β.Ζελένσκι

Η SBU επιβεβαίωσε επίσημα ότι ο Ουκρανός ολιγάρχης Igor Kolomoisky, που σύμφωνα με τα Pandora Papers διατηρούσε στενές επιχειρηματικές σχέσεις με το Ζελένσκι, συνελήφθη βάσει δύο άρθρων του Ποινικού Κώδικα της Ουκρανίας.

Το άρθρο 190 περί απάτης και το άρθρο 209 για τη νομιμοποίηση (ξέπλυμα) περιουσίας που αποκτήθηκε με δόλια μέσα.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι κατά την περίοδο 2013-2020, ο Kolomoisky νομιμοποίησε περισσότερα από 500 εκατομμύρια UAH μεταφέροντάς τα στο εξωτερικό, χρησιμοποιώντας την υποδομή ελεγχόμενων τραπεζικών ιδρυμάτων.

Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Προηγουμένως, είχαν ήδη πραγματοποιηθεί έρευνες στο σπιτι του Kolomoisky, ως αποτέλεσμα των οποίων η SBU «εξέθεσε» σχέδια μεγάλης κλίμακας για υπεξαίρεση σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από τις εταιρείες Ukrnafta και  Ukrtatneft.

Ο ολιγάρχης αυτή τη στιγμή έχει χάσει την περιουσία και την εξουσία του, αφού η περιουσία του εθνικοποιήθηκε επίσης στην Κριμαία από τις Ρωσικές αρχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.