Άμα βλέπεις στρατιώτες, αξιωματικούς και υπαξιωματικούς να κάνουν διαδηλώσεις και μπλόκα, κλάφτα Χαράλαμπε...

Ουκρανία: Θέλει συμφωνία για την παραγωγή όπλων στην Δανία

Δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Δανίας

Ουκρανία: Θέλει συμφωνία  για την παραγωγή όπλων  στην Δανία

Η Δανία, χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να φιλοξενήσει την παραγωγή όπλων και πυρομαχικών από ουκρανικές εταιρείες κατασκευής όπλων. Η είδηση ανακοινώθηκε σήμερα από τον υπουργό Άμυνας της Δανίας, Τρόελς Λουντ Πούλσεν, στην Κοπεγχάγη, σηματοδοτώντας μια πιθανή νέα φάση στη στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών.

Ο υπουργός είπε ότι αναμένει ότι πρόοδο στις συνομιλίες μέχρι τον Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο, αναφέροντας τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τους πυραύλους ως παράδειγμα αμυντικού εξοπλισμού που θα μπορούσε να παράγεται στην Δανία.

Η παραγωγή στη Δανία θα επέτρεπε στις ουκρανικές εταιρείες να καταστήσουν την παραγωγή σημαντικά ασφαλέστερη από τις ρωσικές επιθέσεις. Εάν η Ρωσία επιτεθεί σε εγκαταστάσεις στη Δανία, η Μόσχα θα διατρέξει τον κίνδυνο αντεπίθεσης από το ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον Πούλσεν, οι περαιτέρω πολιτικές συνομιλίες είναι αναγκαίες επειδή προς το παρόν δεν είναι δυνατόν από νομικής απόψεως για τις ουκρανικές εταιρείες όπλων να μεταφέρουν την παραγωγή τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Θα πρέπει πρώτα να θεσπιστεί νέα νομοθεσία στην Ουκρανία, είπε.

Ο Πούλσεν προέβη στις δηλώσεις αυτές κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Δανία, που μόλις ξεκίνησε. Το μότο της είναι «Μία ισχυρή Ευρώπη σ’ έναν μεταβαλλόμενο κόσμο» και θα εστιάσει επί του παρόντος σε θέματα ασφαλείας και ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.