
Ουκρανικά drones έπληξαν το ρωσικό τάνκερ «Armada Leader» ανοιχτά του Σότσι, παρά την προσπάθεια ρωσικού ελικοπτέρου να καταρρίψει το drone που κατευθυνόταν προς το πλοίο.
Σύμφωνα με τις ουκρανικές αναφορές, το ελικόπτερο άνοιξε πυρ εναντίον του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, όμως αυτό κατάφερε να αποφύγει τα πυρά και να συνεχίσει την πορεία του μέχρι να χτυπήσει το δεξαμενόπλοιο.
Ukrainian drones hit sanctioned Russian tanker Armada Leader off Sochi despite a Russian helicopter firing at the incoming drone.
The drone evaded and struck anyway.
This is part of Operation MoLoChKa, which Ukraine says has hit 285 Russian vessels since July. pic.twitter.com/V46yAUrLQM
— Clash Report (@clashreport) September 12, 2026
Το Armada Leader βρίσκεται σε καθεστώς κυρώσεων και αποτελεί μέρος του ρωσικού ναυτιλιακού δικτύου που έχει βρεθεί στο στόχαστρο των ουκρανικών επιθέσεων.
Η επίθεση εντάσσεται στην επιχείρηση «MoLoChKa», στο πλαίσιο της οποίας οι ουκρανικές δυνάμεις υποστηρίζουν ότι έχουν πλήξει συνολικά 285 ρωσικά πλοία από τον Ιούλιο.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.