ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες: «Ο Ρ.Καντίροφ έχει πέσει σε κώμα» – Κανένα σχόλιο από Μόσχα

Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε σημαντικά τις τελευταίες ημέρες

Ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες: «Ο Ρ.Καντίροφ έχει πέσει σε κώμα» – Κανένα σχόλιο από Μόσχα

Σε κώμα βρίσκεται ο ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας. 

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν ξένα μέσα αλλά και τα ουκρανικά ΜΜΕ ο εκπρόσωπος των μυστικών υπηρεσιών του Κιέβου, Andriy Yusov, δήλωσε ότι η κατάσταση της υγείας του Καντίροφ επιδεινώθηκε σημαντικά τις τελευταίες ημέρες.

Ωστόσο όλα δείχνουν ότι η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του δεν οφείλεται σε κάποιον τραυματισμό αλλά πιθανότατα σε προϋπάρχουσες ασθένειες.

Στο μεταξύ δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για τις ασθένειες που οδήγησαν τον ηγέτη της Τσετσενίας σε αυτή την κατάσταση.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη είδηση έχει αρχίσει και κάνει τον γύρο των social media ενώ υπάρχουν σχετικές αναφορές σε ρωσικά και τσετσενικά κανάλια στο Telegram.

Την ίδια ώρα από η ρωσική πλευρά δεν έχει επιβεβαιώσει επισήμως σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο στενός σύμμαχος του Πούτιν.

Αυτό έρχεται να μας θυμίσει τον Μάιο του 2004, όταν ο πατέρας του Ραμζάν Καντίροφ έπεφτε νεκρός σε ηλικία 52 ετών έπειτα από έκρηξη βόμβας στη VIP κερκίδα του σταδίου Ντιναμό στο Γκρόζνι, την πρωτεύουσα της Τσετσενίας. 19 χρόνια μετά, ο γιος του και ισχυρός σύμμαχος του Πούτιν – που διαδέχτηκε τον Αχαμάντ Καντίροφ στην εξουσία στην Τσετσενία – είναι σε κώμα.

Η έκρηξη στο στάδιο το 2004 ήταν τρομακτική. Το υπουργείο Εσωτερικών της Τσετσενίας ανέφερε επισήμως ότι από την βομβιστική ενέργεια 32 ήταν οι νεκροί και 46 οι τραυματίες. Ο τότε πρόεδρος της Τσετσενίας Αχμάντ Καντίροφ, Πρόεδρος του Κρατικού Συμβουλίου της Τσετσενίας και ένας δημοσιογράφος του Reuters ήταν στη λίστα των νεκρών. Ο Στρατηγός Βαλέρι Μπαράνοφ – τότε διοικητής του ρωσικού στρατού στην Τσετσενία – έχασε το ένα πόδι.

Η βομβιστική ενέργεια αποδόθηκε σε Τσετσένους αντιφρονούντες τζιχαντιστές. Ο Καντίροφ κάποτε είχε καλέσει τους μουσουλμάνους της Τσετσενίας να πολεμήσουν με τζιχάντ εναντίον του ρωσικού στρατού. Αλλά στη συνέχεια άλλαξε πλευρά το 1999.

Αρκετοί ήταν όσοι το θεώρησαν ως προδοσία. Ο ηγέτης των τσετσένων ανταρτών Shamil Basayev ισχυρίστηκε αργότερα ότι είχε πληρώσει 50.000 δολάρια για την βομβιστική επίθεση.

Ο βόμβα ήταν μια μεγάλη απώλεια για τον Βλαντιμίρ Πούτιν καθώς ο Αχμάντ Καντίροφ ήταν ο άνθρωπος του Κρεμλίνου στην Τσετσενία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.