ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πακιστάν: Eννέα στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν μετά από επίθεση αυτοκτονίας

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από ένα άτομο που επέβαινε σε μοτοσικλέτα, 61 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Αφγανιστάν

Πακιστάν: Eννέα στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν μετά από επίθεση αυτοκτονίας

Εννέα στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν σήμερα σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας εναντίον στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής στο δυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσε ο στρατός.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από ένα άτομο που επέβαινε σε μοτοσικλέτα, 61 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Αφγανιστάν, στην περιοχή Μπάνου του Βόρειου Ουαζιριστάν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού.

Ο Φερόζε Τζαμάλ Σαχ, υπουργός της επαρχίας δήλωσε: «Ο καμικάζι έριξε τη μηχανή του σε ένα φορτηγό στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής»

Στις 20 Αυγούστου, τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση εναντίον λεωφορείου που μετέφερε εργάτες οι οποίοι κατασκεύαζαν στρατιωτικό φυλάκιο, επίσης στο Βόρειο Ουαζιριστάν.

Επιχειρήσεις του πακιστανικού στρατού κατά των ανταρτών

Το Βόρειο Ουαζιριστάν είναι μια από τις πρώην ημιαυτόνομες περιοχές όπου ζουν οι φυλές στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Εκεί ο πακιστανικός στρατός έχει πραγματοποιήσει πολλές επιχειρήσεις κατά των ανταρτών που έχουν διασυνδέσεις με το δίκτυο της Αλ Κάιντα και τους Ταλιμπάν μετά την εισβολή στο Αφγανιστάν το 2001 των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ.

Το Πακιστάν βρίσκεται αντιμέτωπο εδώ και μήνες, κυρίως μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία στην Καμπούλ τον Αύγουστο του 2021, με μια επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας, ειδικότερα στις περιοχές που συνορεύουν με το Αφγανιστάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Ισλαμαμπάντ δηλώνει ότι ορισμένες από τις επιθέσεις σχεδιάζονται από το αφγανικό έδαφος, κάτι που η Καμπούλ διαψεύδει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.