
Ο Πακιστανός υπουργός Άμυνας Khawaja Asif εξέδωσε ανακοίνωση κατά των Ταλιμπάν τους οποίους κατηγορεί πως μετέτρεψαν το Αφγανιστάν σε αποικία της Ινδίας.
«Μετά την αποχώρηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, αναμενόταν ότι θα επικρατούσε ειρήνη στο Αφγανιστάν και ότι οι Ταλιμπάν θα επικεντρώνονταν στα συμφέροντα του αφγανικού λαού και στην περιφερειακή σταθερότητα.
Ωστόσο, οι Ταλιμπάν μετέτρεψαν το Αφγανιστάν σε αποικία της Ινδίας.
Συγκέντρωσαν τρομοκράτες από όλο τον κόσμο στο Αφγανιστάν και άρχισαν να εξάγουν τρομοκρατία.
Στέρησαν από τον ίδιο τους τον λαό βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Αφαίρεσαν από τις γυναίκες τα δικαιώματα που τους παρέχει το Ισλάμ.
Το Πακιστάν κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, τόσο άμεσα όσο και μέσω φιλικών χωρών, για να διατηρήσει την κατάσταση σταθερή.
Πραγματοποίησε εκτεταμένη διπλωματία. Ωστόσο, οι Ταλιμπάν έγιναν πληρεξούσιος της Ινδίας.
Σήμερα, όταν γίνονται προσπάθειες να στοχοποιηθεί το Πακιστάν με επιθετικότητα, με τη χάρη του Θεού οι ένοπλες δυνάμεις μας δίνουν μια αποφασιστική απάντηση.
Στο παρελθόν, ο ρόλος του Πακιστάν ήταν θετικός. Έχει φιλοξενήσει πέντε εκατομμύρια Αφγανούς για 50 χρόνια.
Ακόμα και σήμερα, εκατοντάδες χιλιάδες Αφγανοί κερδίζουν τα προς το ζην στο έδαφός μας.
Η υπομονή μας έχει φτάσει στα όριά της. Τώρα είναι ανοιχτή αντιπαράθεση. Τώρα θα υπάρξει αποφασιστική δράση. Ο στρατός του Πακιστάν δεν έχει έρθει από την άλλη πλευρά της θάλασσας — είμαστε γείτονές σας και γνωρίζουμε καλά την πραγματικότητά σας».
Pakistani Defense Minister Khawaja Asif:
After NATO forces withdrew, it was expected that peace would prevail in Afghanistan and that the Taliban would focus on the interests of the Afghan people and regional stability.
However, the Taliban turned Afghanistan into a colony of… pic.twitter.com/WLTEpExV08
— Clash Report (@clashreport) February 26, 2026
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν, το Πακιστάν ήταν ο κύριος υποστηρικτής τους.
Αλλά όπως και στην ζωή έτσι και στην γεωπολιτική «Νothing lasts forever» (τίποτα δεν διαρκεί για πάντα).
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.