ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Παλαιστίνη – Μαχμούτ Αμπάς: «Δεύτερη “νάκμπα” για τους Παλαιστινίους η εκκένωση της Λωρίδας της Γάζας»

Συγκρίνει τους εκτοπισμούς στη Γάζα με την εξορία των Παλαιστινίων το 1948

Παλαιστίνη – Μαχμούτ Αμπάς: «Δεύτερη “νάκμπα” για τους Παλαιστινίους η εκκένωση της Λωρίδας της Γάζας»

Για μαζικό εκτοπισμό των Παλαιστινίων προειδοποιεί ο Μαχμούντ Αμπάς, μετά τις προειδοποιήσεις του Ισραήλ για εκκένωση της Λωρίδας της Γάζας.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος των Παλαιστινίων, η τωρινή κατάσταση στη Γάζα θυμίζει την εξορία του 1948 μετά τη διαταγή του στρατού του Ισραήλ να εκκενωθεί το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, ο Μαχμούντ Αμπάς «απορρίπτει πλήρως τη μετακίνηση» των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, κάτι τέτοιο «θα ισοδυναμούσε με μια δεύτερη Νάκμπα («καταστροφή» στα αραβικά) για τον λαό μας», υπενθυμίζοντας τον εκτοπισμό περίπου 760.000 Παλαιστινίων από τα σπίτια τους κατά τον πόλεμο του 1948 και την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.