Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

«Πεδίο μάχης» με συγκρούσεις παράνομων μεταναστών και πολιτών στην Ισπανία μετά την επίθεση σε ηλικιωμένο

Οι δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούν να επιβάλουν την τάξη

«Πεδίο μάχης» με συγκρούσεις παράνομων μεταναστών και πολιτών στην Ισπανία μετά την επίθεση σε ηλικιωμένο

Για ακόμα μία νύχτα στο Τόρε Πατσέκο της Μούρθια στη νότια Ισπανία σημειώθηκαν συγκρούσεις και έντονες εντάσεις μεταξύ εξτρεμιστικών ομάδων που διαμαρτύρονταν για την έλλειψη ασφάλειας στην πόλη, ενώ την ίδια στιγμή και σε άλλες πόλεις οι συμπλοκή παράνομων μεταναστών και κατοίκων έχει λάβει την μορφή οδομαχιών με την αστυνομία να προσπαθεί να θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο.

Η εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην περιοχή της Μούρθια, Μαριόλα Γκεβάρα, επιβεβαίωσε το Σάββατο ότι ήδη διερευνώνται τα περιστατικά, τα οποία σημειώθηκαν μετά την οργάνωση ειρηνικής διαδήλωσης από το Δημοτικό Συμβούλιο έπειτα από τη βάναυση επίθεση σε έναν ηλικιωμένο κάτοικο.

Ο Γκεβάρα πρόσθεσε ότι δεν αποκλείονται συλλήψεις τις τελευταίες ώρες και ότι οι δυνάμεις ασφαλείας διατηρούν ενεργή επιχείρηση για την αποτροπή περαιτέρω συγκρούσεων.

Η συγκέντρωση διοργανώθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Τόρε Πατσέκο για να καταδικάσει την επίθεση σε έναν ηλικιωμένο άνδρα την Πέμπτη που φέρεται να προκλήθηκε από αλλοδαπούς.

Σε αρκετές περιπτώσεις σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους και τους αλλοδαπούς, ενώ ενεπλάκη και η αστυνομία:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.