ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Πεκίνο: Χαρακτήρισε «κακόβουλες συκοφαντίες» τις κατηγορίες της Βρετανίας για κυβερνοεπιθέσεις

Οι κατηγορίες είναι «εντελώς ανυπόστατες» τόνισε η πρεσβεία της Κίνας στη Βρετανία

Πεκίνο: Χαρακτήρισε «κακόβουλες συκοφαντίες» τις κατηγορίες της Βρετανίας για κυβερνοεπιθέσεις

«Κακόβουλες συκοφαντίες» χαρακτήρισε σήμερα το Πεκίνο τις κατηγορίες του Λονδίνου για κυβερνοεπιθέσεις εναντίον Βρετανών κοινοβουλευτικών που επικρίνουν την Κίνα και εναντίον της εκλογικής επιτροπής του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι κατηγορίες είναι «εντελώς ανυπόστατες» και «κακόβουλες συκοφαντίες», τόνισε η πρεσβεία της Κίνας στη Βρετανία στην ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε τις πρώτες πρωινές ώρες.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι παράγοντες που συνδέονται με το κινεζικό κράτος ευθύνονται για δύο κακόβουλες κυβερνοδράσεις με στόχο τους δημοκρατικούς θεσμούς και τους βουλευτές μας», είπε ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Όλιβερ Ντάουντεν στην ομιλία του στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Η Εκλογική Επιτροπή, η οποία επιβλέπει τις εκλογικές διαδικασίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο του 2023, χωρίς να κατονομάσει την Κίνα, ότι έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης από «εχθρικούς παράγοντες» που κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημά της επί έναν και πλέον χρόνο.

Από την επίθεση αυτή απέκτησαν πρόσβαση σε διακομιστές που περιείχαν αντίγραφα των εκλογικών καταλόγων με τα δεδομένα 40 εκατομμυρίων ψηφοφόρων, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ντάουντεν διαβεβαίωσε ότι «αυτές οι απόπειρες παρέμβασης στη δημοκρατία του Ηνωμένου Βασιλείου απέτυχαν». Προανήγγειλε επίσης ότι το υπουργείο Εξωτερικών θα καλέσει για εξηγήσεις τον πρεσβευτή της Κίνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.