ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πεντάγωνο: Διατηρούσε οπλοστάσιο ο 21χρονος Εθνοφρουρός που διέρρευσε τα UkraLeaks

Ο 21χρονος Αμερικανός Τζακ Τεσέιρα παρουσιάζεται σήμερα σε ομοσπονδιακό δικαστήριο

Πεντάγωνο: Διατηρούσε οπλοστάσιο ο 21χρονος Εθνοφρουρός που διέρρευσε τα UkraLeaks

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως σχετικά με τον 21χρονο στρατιωτικό στις ΗΠΑ, που συνελήφθη πρόσφατα για τη διαρροή στρατιωτικών απορρήτων εγγράφων σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα ο νεαρός στρατιωτικός κατηγορείται ότι διατηρούσε οπλοστάσιο στο υπνοδωμάτιό του. Μάλιστα θα παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου, όπου οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς αναμένεται να επιχειρηματολογήσουν ότι πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση διότι συνιστά κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια.

Ο Τζακ Ντάγκλας Τεσέιρα, μέλος της Αεροπορικής Εθνοφρουράς της Μασαχουσέτης, συνελήφθη από το FBI στις 13 Απριλίου στο σπίτι του στην πολιτεία αυτή και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παραβίαση του νόμου περί κατασκοπείας. Προγραμματίζεται να παρουσιαστεί σήμερα το απόγευμα στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Γούστερ της Μασαχουσέτης, για να αποφασιστεί αν θα παραμείνει υπό κράτηση πριν από τη δίκη του.

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τον 21χρονο για τη διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων, μεταξύ των οποίων ορισμένα που σχετίζονταν με τις μετακινήσεις στρατευμάτων στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, σε ιδιωτική ομάδα παικτών βιντεοπαιγνιδιών στην εφαρμογή μηνυμάτων Discord.

Ο Τεσέιρα, ο οποίος έμενε με την μητέρα του και τον πατριό του, διατηρούσε ντουλάπι με όπλα, το οποίο βρισκόταν σε απόσταση περίπου μισού μέτρου από το κρεβάτι του και περιείχε περίστροφα, επαναληπτικά τουφέκια και ένα τουφέκι στρατιωτικού τύπου με γεμιστήρα μεγάλης χωρητικότητας.

Πράκτορες του FBI βρήκαν επίσης μάσκα αερίων, πυρομαχικά και αντικείμενο που μοιάζει να είναι “σιγαστήρας στο συρτάρι του γραφείου του”, σύμφωνα με το επιχείρημα που επικαλούνται οι εισαγγελείς για να στηρίξουν τη θέση τους ότι ο Τεσέιρα θα πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση πριν από τη δίκη του.

Ο κατηγορούμενος συνιστά αναμφιβόλως κίνδυνο για τις ΗΠΑ γενικά λόγω της ικανότητάς του να προκαλέσει εξαιρετικά σοβαρό κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ”, σύμφωνα με την πρόταση που κατατέθηκε από το γραφείο της γενικής εισαγγελέως της Μασαχουσέτης Ρέιτσελ Ρόλινς. “Ωστόσο υπάρχουν επίσης στοιχεία που δείχνουν ότι ο κατηγορούμενος μπορεί να θέτει επίσης κίνδυνο όσον αφορά την σωματική ακεραιότητα για την κοινότητα“.

Το 2018 απεβλήθη από το σχολείο καθώς ακούστηκε να εξαπολύει ρατσιστικές απειλές και να κάνει σχόλια για όπλα. Ο Τεσέιρα απέδωσε τα σχόλια αυτά σε αναφορά του σε βιντεοπαιγνίδι, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πιο πρόσφατα, τον Νοέμβριο του 2022, ο Τεσέιρα είπε ότι, αν είχε τον τρόπο, θα ήθελε “να σκοτώσει έναν τόνο ανθρώπους”, καθώς θα επρόκειτο για “σφαγή των ηλιθίων”, αναφέρουν οι εισαγγελείς στα έγγραφα με τα οποία υποστηρίζουν την πρότασή τους να παραμείνει υπό κράτηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.