Αχ, βρε Κίμπερλι, τη ζωή σου να΄χα! Λούσα, βόλτες, μπουζούκια και μερικά εκατομμύρια ιθαγενείς στα πόδια σου...

Ποκρόφσκ: Πλήρης καταστροφή ουκρανικής Μ/Κ φάλαγγας – Πάνω από 25 οχήματα κάηκαν από τα ρωσικά πυρά

Τα περισσότερα αμερικανικής, τουρκικής και ουκρανικής κατασκευής MRAP

Ποκρόφσκ: Πλήρης καταστροφή ουκρανικής Μ/Κ φάλαγγας – Πάνω από 25 οχήματα κάηκαν από τα ρωσικά πυρά

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τις τρομακτικές απώλειες που υπέστησαν οι ουκρανικές δυνάμεις στην κατεύθυνση του Ποκρόφσκ όπως έχουμε ήδη αναφέρει  από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Συγκεκριμένα οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν επιθετική κίνηση δεκάδων ουκρανικών τεθωρακισμένων οχημάτων με αποτέλεσμα, να καταστραφούν τουλάχιστον 25 εξ αυτών με αδιευκρίνιστο αριθμό θυμάτων μέχρι στιγμής.

Η μάχη έγινε μεταξύ του Ντιμιτρόβ και του Ποκρόφσκ -μια βασική διασταύρωση η οποία χρησιμοποιείται για τον ανεφοδιασμό των ουκρανικων δυνάμεων- και η ουκρανικές δυνάμεις κτυπήθηκαν κυρίως από FPV αλλά και βολές πυροβολικού με αποτέλεσμα την εξουδετέρωση όλης της φάλαγγας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα καταστράφηκαν, μεταξύ άλλων:

Αμερικανικά οχήματα MRAP τύπου International MaxxPro.

Τροχοφόρα οχήματα μεταφοράς προσωπικού ουκρανικής κατασκευής UAT Gyurza 01.

Τροχοφόρα BTR-4.

Τουρκικής κατασκευής MRAP BMC 350-16Z Kirpi

Αμερικανικής κατασκευής M113.

Σουηδική προέλευσης οχήματα BvS-10.

Καναδικής προέλευσης στρατιωτικά τζιπ Roshel Senator.

Ουκρανικά θωρακισμένα οχήματα αναγνώρισης Kozak 5 και τέλος ουκρανικά οχήματα Новатор.

Από την άλλη πλευρά το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι την Πεμπτή (9/10/2025) σημειώθηκαν συνολικά 245 εμπλοκές με τον εχθρό οι περισσότερες στην κατεύθυνση του Ποκρόφσκ. Από αυτές 72 ήταν επιθέσεις των ρωσικών δυνάμεων οι οποίες αποκρούστηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Στο μεταξύ ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Βαλέρι Γκεράσιμοφ σε δηλώσεις του ανέφερε ότι προτεραιότητα των ρωσικών δυνάμεων είναι τω΄ρα η κατάληψη των περιοχών Prymorske και Stepnohirsk στην Ζαπορίζια με νέες επιθέσεις να προγραμματίζονται στο Dnipro και ότι τώρα οι κύριες επιθέσεις επικεντρώνονται στην καταστροφή ουκρανικών εργοστασίων παραγωγής FPV και πυραύλων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.