
Συγκλονίζουν τα λόγια της Υβέτ Ναχμιά, η οποία παραχώρησε σήμερα (14/10) τηλεοπτική συνέντευξη και μίλησε για τις δύο κόρες της που βρίσκονται στα Ιεροσόλυμα.
«Ξέρω πως τρέχανε στο καταφύγιο που βρίσκεται στο σπίτι μας στο ισόγειο. Ξέρω πως δεν κοιμήθηκαν δύο μέρες. Ξέρω πως μια καλή τους φίλη, Ελληνο-εβραία, ισραηλινή, είχε πάει στο πάρτι και τη σκότωσαν. Και τώρα οι κόρες μου θρηνούν την απώλειά της.
Ξέρω ότι καλή μου φίλη και ακτιβιστής, η Βίβιαν Σίλβερ, που ζούσε στο κιμπούτς Μπέρι, στα σύνορα με τη Γάζα, είναι όμηρος τώρα στη Γάζα και δεν ξέρω αν θα ζήσει. Και ξέρω ότι το πράγμα πάει για ένα δεύτερο Ολοκαύτωμα. Ο πατέρας μου έφυγε από τα Γιάννενα και κρύφτηκε στην Αθήνα.
Τον βοήθησαν φίλοι της οικογένειας, χριστιανοί και χάρη σε αυτούς ζω. Και γι αυτό θέλω να πω από αυτήν εδώ την εκπομπή σε όλους μου τους φίλους τους Ισραηλινούς να βγουν άμεσα από το Ισραήλ και να έρθουν στην Ελλάδα» τόνισε η Ναχμιά.
Σε ερώτηση για το εάν σκοπεύει να επιστρέψει στο Ισραήλ απάντησε: «Η μεσαία μου κόρη ήταν να παρουσιαστεί στο στρατό στις 19 Οκτωβρίου. Αλλά τώρα της το έχουν αναβάλει για τις 11 Νοεμβρίου. Η κόρη μου θέλει να επιστρέψει στο Ισραήλ, να πάει στο στρατό, αλλά εγώ δεν θέλω να την αφήσω να πάει. Εγώ βλέπω τον εαυτό μου να επιστρέφω αφού τελειώσει ο πόλεμος. Όσο διαρκέσει ο πόλεμος, θα μείνω στην Ελλάδα».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.