ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πολωνία: Τροποποιήθηκε η αρχική σύμβαση για τις φρεγάτες Arrowhead-140PL

Και τα τρία πλοία θα ναυπηγηθούν με πλήρη διαμόρφωση αισθητήρων και όπλων

Πολωνία: Τροποποιήθηκε η αρχική σύμβαση για τις φρεγάτες Arrowhead-140PL

Η Υπηρεσία Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας της Πολωνίας, και η κοινοπραξία PGZ-MIECZNIK, στις 12 Δεκεμβρίου, υπέγραψαν την τροποποίηση Νο.4 στο συμβόλαιο ναυπήγησης των τριών φρεγατών Arrowhead-140PL της 27ης Ιουλίου του 2021.

Σύμφωνα με τη νέα τροποποίηση και τα τρία πλοία θα ναυπηγηθούν με πλήρη διαμόρφωση αισθητήρων και όπλων.

Πριν την υπογραφή της τροποποίησης Νο.4 μόνο η πρώτη φρεγάτα θα ήταν πλήρως εξοπλισμένη, από πλευράς φόρτου όπλων, ηλεκτρονικών και αισθητήρων ναυτικών επιχειρήσεων, ενώ οι άλλες δυο απλώς θα ναυπηγηθούν και ακολούθως, σε δεύτερο χρόνο, θα εξοπλίζονταν με όπλα, ηλεκτρονικά συστήματα και αισθητήρες.

Με βάση τα νέα δεδομένα, οι τρείς Arrowhead-140PL θα κοστίσουν στην Πολωνία € 3,6 δισεκατομμύρια και θα ενσωματώνουν:

1. Το Σύστημα Διαχείρισης Μάχης TACTICOS της Thales με 20 συνολικά κονσόλες εργασίας πολλαπλών λειτουργιών και ένα σύστημα διαβίβασης τακτικών δεδομένων.

2. Το ραντάρ πολλαπλού ρόλου Sea Master-410, το ραντάρ NS-58, το σύστημα ελέγχου πυρός STIR 1.2 EO Mk.2, δύο σύστημα επιτήρησης και σκόπευσης PIT-Radwar ZGS-35K, σόναρ γάστρας Blue Hunter, σόναρ μεταβλητού βάθους CAPTAS-2, σόναρ εντοπισμού δυτών SAES DSS-03, συστήματα πλοήγησης και επικοινωνιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

3. Ο οπλισμός τους θα αποτελείται από τέσσερις οκταπλούς κάθετους εκτοξευτές Mk.41 VLS για αντιαεροπορικά βλήματα Sea Ceptor (CAMM/CAMM-ER). Με τη χρήση τετραπλών εκτοξευτών σε κάθε κελί Mk.41 VLS ο φόρτος του πλοίου θα είναι 128 βλήματα Sea Ceptor. Οκταπλός εκτοξευτής πυραύλων κατά πλοίων RBS-15 Mk.3E με δυνατότητα προσθήκης και άλλων οκτώ εκτοξευτών, ένα πυροβόλο Super Rapido των 76 χιλιοστών με σύστημα Strales (ικανότητα χρήσης του αντιαεροπορικού πυρομαχικού DART), δύο συστήματα CIWS πολωνικής προέλευσης των 35 χιλιοστών, τέσσερα πολυβόλα πολωνικής προέλευσης των 12,7 χιλιοστών, εκ των οποίων δύο σε τηλεχειριζόμενο πύργο, και δύο τορπιλοσωλήνες των 324 χιλιοστών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.