Αχ, βρε Κίμπερλι, τη ζωή σου να΄χα! Λούσα, βόλτες, μπουζούκια και μερικά εκατομμύρια ιθαγενείς στα πόδια σου...

Πολωνία: Υπέγραψε συμφωνία για την προμήθεια άλλων 180 αρμάτων μάχης K2 από τη Νότια Κορέα

Πότε θα ολοκληρωθεί η παράδοσή τους

Πολωνία: Υπέγραψε συμφωνία για την προμήθεια άλλων 180 αρμάτων μάχης K2 από τη Νότια Κορέα

Η Πολωνία υπέγραψε συμφωνία ύψους 6,7 δισ. δολαρίων για την προμήθεια άλλων 180 αρμάτων μάχης K2 από τη Νότια Κορέα.

Με την ολοκλήρωση των παραδόσεων έως το 2030, η Πολωνία θα διαθέτει περισσότερα άρματα μάχης από τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία μαζί, καθιστώντας τον πολωνικό Στρατό μία από τις ισχυρότερες χερσαίες δυνάμεις στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, ο πολωνικός στόλος αρμάτων θα περιλαμβάνει:

  • 366 M1A2 SEPv3 Abrams (ΗΠΑ)
  • 360 K2 (Ν. Κορέα)
  • 250 Leopard 2A4 (Γερμανία)

Παράλληλα, βάσει υφιστάμενης συμφωνίας, αναμένεται η αγορά επιπλέον 640 K2, κάτι που θα εκτοξεύσει περαιτέρω τις δυνατότητες των πολωνικών χερσαίων δυνάμεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.