ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γενικό Επιτελείο Πολωνίας: «Άγνωστο αντικείμενο εισήλθε στον εναέριο χώρο της Πολωνίας από τα σύνορα της Ουκρανίας» (βίντεο)

Το αντικείμενο αναζητείται κοντά στην πόλη Χρουμπιέσοφ, στην νότια Πολωνία

Γενικό Επιτελείο Πολωνίας: «Άγνωστο αντικείμενο εισήλθε στον εναέριο χώρο της Πολωνίας από τα σύνορα της Ουκρανίας» (βίντεο)

Το πρωί, η Διοίκηση Επιχειρήσεων του πολωνικού Στρατού δήλωσε ότι άγνωστο αντικείμενο εισήλθε στον εναέριο χώρο της Πολωνίας, χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ, από την κατεύθυνση των συνόρων με την Ουκρανία σήμερα.

Την ίδια ώρα η Ρωσία πραγματοποίησε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις της κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Ουκρανία από τότε που εισέβαλε στη χώρα.

«Το πρωί, άγνωστο αντικείμενο εισήλθε στον εναέριο χώρο της Δημοκρατίας της Πολωνίας από την πλευρά των συνόρων με την Ουκρανία και από τη στιγμή που διέσχισε τα σύνορα μέχρι που εξαφανίστηκε το σήμα παρακολουθείτο από τα ραντάρ του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας της χώρας», ανέφερε η Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Twitter.

«Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ο διοικητής επιχειρήσεων των ενόπλων δυνάμεων κινητοποίησε τις δυνάμεις και πόρους που είχε στη διάθεσή του».

Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Republika ανέφερε ότι οι αρχές αναζητούν το αντικείμενο αυτό κοντά στην πόλη Χρουμπιέσοφ, στην νότια Πολωνία. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει άμεσα την πληροφορία αυτή.

«Λάβαμε πληροφορίες ότι ένα αντικείμενο εμφανίστηκε στο ραντάρ κοντά στο Χρουμπιέσοφ», δήλωσε ο Κριστόφ Κομόρσκι, κυβερνήτης στην περιοχή Λουμπλίν, μέσω της πλατφόρμας Χ. «Δεν έχουμε καμία επιβεβαίωση ότι έπεσε εντός της περιοχής μας».

Η Ρωσία στοχοθέτησε την Ουκρανία με 158 drones και πυραύλους κατά τη διάρκεια της νύχτας, και επικεντρώθηκε κυρίως σε υποδομές κρίσιμης σημασίας, βιομηχανίες και στρατιωτικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό.

«Αδέσποτος» ουκρανικός πύραυλος έπληξε το χωριό Πρζέβοντοφ στη νότια Πολωνία τον Νοέμβριο του 2022, σε ένα περιστατικό που δημιούργησε φόβους για επέκταση του πολέμου της Ουκρανίας και πέρα από τα σύνορα.

Τον Απρίλιο, στρατιωτικό αντικείμενο βρέθηκε σε δάσος κοντά στο χωριό Ζάμοσκ κοντά στην πόλη Μπίντγκοζ, στο βόρειο τμήμα της χώρας. Στην συνέχεια αναφέρθηκε ότι επρόκειτο για ρωσικό πύραυλο.

Πολωνοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων της αστυνομίας και μονάδων εθελοντών του στρατού, ερευνούσαν την περιοχή αλλά δεν είναι σαφές εάν το αντικείμενο κατέπεσε σε πολωνικό έδαφος. Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Ο πρωθυπουργός Ντόναλτ Τουσκ είχε προγραμματιστεί να συναντηθεί με τους επικεφαλής του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας σήμερα το μεσημέρι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.