ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πράγα: Ποια ήταν τα θύματα του μακελάρη – Φοιτήτριες και διακεκριμένοι καθηγητές ανάμεσά τους

Δεκατρία από τα θύματα του Νταβίντ Κόζακ βρέθηκαν νεκρά μέσα στις αίθουσες του πανεπιστημίου, ενώ άλλο ένα υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο

Πράγα: Ποια ήταν τα θύματα του μακελάρη – Φοιτήτριες και διακεκριμένοι καθηγητές ανάμεσά τους

Μεταξύ των θυμάτων του νεαρού φοιτητή που εισέβαλε στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στη Πράγα και σκότωσε 14 ανθρώπους, ήταν νέοι σπουδαστές, ένας καθηγητής και μία καθηγήτρια και επικεφαλής τμήματος. 

Δεκατρία από τα θύματα του Νταβίντ Κόζακ βρέθηκαν νεκρά μέσα στις αίθουσες του πανεπιστημίου, ενώ άλλο ένα υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο.

Ο δράστης αυτοκτόνησε, έγινε όμως γνωστό ότι λίγη ώρα νωρίτερα είχε σκοτώσει τον πατέρα του, ενώ φέρεται να συνδέεται και με άλλους δύο φόνους, ενός άνδρα 32 ετών και της κόρης του μόλις δύο μηνών, μερικές ημέρες νωρίτερα. Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε σε εκείνη την επίθεση βρέθηκε στο σπίτι του δράστη.

Εν τω μεταξύ, έχουν αρχίσει να έρχονται στο φως οι ταυτότητες και οι ιστορίες των θυμάτων του.

Η Λένκα Χλάβκοβα, επικεφαλής του τμήματος Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου. Ήταν ειδική στον μουσικό πολιτισμό της μεσαιωνικής κεντρικής Ευρώπης.

Ο Γιαν Ντλασκ, καθηγητής στο τμήμα Γερμανικών Σπουδών, ειδικός στη φινλανδική και φιννοσουηδική λογοτεχνία.

Η Λούσι Σπιντλέροβα, πρωτοετής φοιτήτρια της τσεχικής φιλολογίας και σπουδών για κωφούς. Η κοπέλα εργαζόταν και ως διορθώτρια στην εφημερίδα Lidové Noviny.

Η Μαγκνταλένα Κρίστκοβα, επίσης φοιτήτρια φιλολογίας και σπουδών για κωφούς. Ήταν ενεργό μέλος της κοινότητας της πόλης Ροζτόκι από όπου καταγόταν.

Η Κλάρα Χόλκοβα, 20 ετών, αθλήτρια της σφαιροβολίας, μια πολλά υποσχόμενη αθλήτρια που κέρδισε εννέα μετάλλια σε διάφορα τσεχικά πρωταθλήματα και εκπροσώπησε τη χώρα σε διεθνείς συναντήσεις στίβου, ανέφερε η ομοσπονδία της. Η κοπέλα σπούδαζε φιλολογία και αρχειακές επιστήμες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ανέτα Ριχτέροβα, η οποία ήταν και μέλος της Εθελοντικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε χωριό στη βόρεια Βοημία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.