ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πρώην υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας έσκισε φωτογραφίες των ομήρων της Χαμάς

Δείτε το βίντεο που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter)

Πρώην υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας έσκισε φωτογραφίες των ομήρων της Χαμάς

Διοικητική έρευνα ξεκίνησε σε βάρος μιας πρώην συνεργάτιδας του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας η οποία φέρεται να έσκιζε φωτογραφίες των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα, σε έναν δρόμο του Παρισιού.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) δείχνει τη γυναίκα αυτή να σκίζει τις αφίσες και να απαντά στους περαστικούς που την ρωτούσαν γιατί το έκανε φωνάζοντας: «Το Ισραήλ δολοφονεί». Οι φωτογραφίες είχαν αναρτηθεί από μια συλλογικότητα που ζητά την απελευθέρωση των ομήρων, μεταξύ των οποίων είναι και πολλοί Γάλλοι.

«Το βίντεο που μεταδόθηκε εκείνη την ημέρα δείχνει μια ευτελή συμπεριφορά και δηλώσεις με βάση τις οποίες αυτό το πρόσωπο κρίνεται εντελώς ακατάλληλο για να διατηρεί την παραμικρή σχέση εργασίας» με το υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι είναι σε γνώση του οι αναρτήσεις της συγκεκριμένης γυναίκας σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες «συνέκρινε τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς με τη γαλλική αντίσταση κατά της ναζιστικής κατοχής».

«Μολονότι το πρόσωπο αυτό δεν έχει κάποια σχέση εργασίας με το υπουργείο από το περασμένο καλοκαίρι, θα διενεργηθεί διοικητική έρευνα κατόπιν αιτήματος της υπουργού Κατρίν Κολονά, αναφορικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες προσελήφθη», εξήγησε το υπουργείο.

Η Κολονά «επαναλαμβάνει ότι το μίσος, ο εξτρεμισμός και η βία είναι εξ ορισμού ασύμβατα με τη συμμετοχή, εμμέσως ή ευθέως, στη χάραξη της εξωτερικής πολιτικής της Γαλλίας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου σκοτώθηκαν 40 Γάλλοι πολίτες και άλλοι 8 αγνοούνται και πιστεύεται ότι κρατούνται όμηροι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.