Πρόστιμο 8 εκατ. στην Wikipedia προαναγγέλλει η Ρωσία

Τον Φεβρουάριο επιβλήθηκε  στην εταιρεία πρόστιμο 2 εκατομμυρίων

Πρόστιμο 8 εκατ. στην Wikipedia προαναγγέλλει η Ρωσία

Το ρωσικό δικαστήριο στρέφεται στο να επιβάλει πρόστιμο στο Ίδρυμα Wikimedia, στο οποίο ανήκει η ρωσόφωνη Wikipedia, έως και 8 εκατομμύρια ρούβλια επειδή αρνήθηκε να αφαιρέσει πληροφορίες που απαγορεύονται στη Ρωσική Ομοσπονδία αναφέρει το TASS.

“Το δικαστήριο έλαβε δύο πρωτόκολλα σύμφωνα με το μέρος 2 του άρθρου 13.41 του Κώδικα Διοικητικών Αδικημάτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας (“Αποτυχία διαγραφής πληροφοριών ή ιστότοπου από τον ιδιοκτήτη του ιστότοπου, εάν η υποχρέωση διαγραφής τέτοιων πληροφοριών, ο ιστότοπος προβλέπεται από τη νομοθεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας”).

Σε ένα νομικό πρόσωπο σύμφωνα με αυτό το άρθρο μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο έως και 4 εκατομμυρίων ρούβλια.

Έτσι, ο οργανισμός αντιμετωπίζει πρόστιμο συνολικού ύψους 8 εκατομμυρίων ρούβλια”, ανέφερε το δικαστήριο.

Η ημερομηνία της ακροαματικής διαδικασίας για αυτά τα πρωτόκολλα δεν έχει ακόμη οριστεί.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι στις 10:30 ώρα Μόσχας στις 6 Απριλίου θα διεξαχθεί δικαστική συνεδρίαση με τη συμμετοχή του Ιδρύματος Wikimedia, κατά την οποία θα εξεταστεί παρόμοιο πρωτόκολλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Φεβρουάριο επιβλήθηκε  στην εταιρεία πρόστιμο 2 εκατομμυρίων ρούβλια για μια δημοσίευση σχετικά με τις τοποθεσίες τριών στρατιωτικών μονάδων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.