ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πυροβολισμοί σε σχολείο στις ΗΠΑ: Νεκρός ο δράστης – Τουλάχιστον 3 τραυματίες (βίντεο) (upd)

Ο δράστης, ήταν μαθητής του σχολείου και αφότου άνοιξε πυρ, αυτοκτόνησε

Πυροβολισμοί σε σχολείο στις ΗΠΑ: Νεκρός ο δράστης – Τουλάχιστον 3 τραυματίες (βίντεο) (upd)

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση 16:43) Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε σχολείο Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αϊόβα, με έναν νεκρό και τρεις τραυματίες.

Ο δράστης, όπως όλα δείχνουν, ήταν μαθητής του σχολείου και αφότου άνοιξε πυρ, αυτοκτόνησε. Από τους πυροβολισμούς που εξαπέλυσε, έχουν τραυματιστεί τρεις άνθρωποι, δύο μαθητές και ένα μέλος της σχολικής κοινότητας. Ο ένας από τους τραυματίες φέρεται να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Υπάρχουν φόβοι για πολλά θύματα, έγραφαν νωρίτερα τα διεθνή ΜΜΕ.

Στο σημείο επικράτησε πανικός κι έσπευσαν περιπολικά, ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής. Την ίδια στιγμή, έφτασαν ελικόπτερα για να παραλάβουν τραυματίες και να τους μεταφέρουν στα νοσοκομεία.

Λίγες ώρες αφότου ο ένοπλος άνοιξε πυρ, ο σερίφης της κομητείας του Ντάλας ανακοίνωσε ότι το περιστατικό έληξε. Στην πολύωρη έρευνα για τον εντοπισμό του ενόπλου συμμετείχε και το FBI.

Οι πρώτες αναφορές για πυροβολισμούς έγιναν, προτού ανοίξουν οι αίθουσες, λίγο πριν τις 8 το πρωί και περίπου 40 λεπτά αργότερα το σχολείο εκκενώθηκε. Λίγο μετά τις 09.30, η αστυνομία εξέδωσε ειδική προειδοποίηση για τους κατοίκους της κοινότητας Woodward-Granger, που βρίσκεται κοντά στο σχολείο.

Στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν περίπου 1.700 μαθητές.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν μαθητές κλαίγοντας να αγκαλιάζονται, στην είσοδο του σχολείου, με τους γονείς τους.

«Είναι απαίσιο. Άνθρωποι παλεύουν για τη ζωή τους» δήλωσε, από την πλευρά της, η πρόεδρος του σχολείου.

Για την ένοπλη επίθεση ενημερώθηκε νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.