Νέα παπάτζα: «Οπλίτης-πολίτης»...

Ρ.Φίτσο: «Γεράκια του ΝΑΤΟ θέλουν πόλεμο με την Ρωσία»

«Θέλω να αποτρέψω να εμπλακεί η Σλοβακία σε αυτή την αντιπαράθεση»

Ρ.Φίτσο: «Γεράκια του ΝΑΤΟ θέλουν πόλεμο με την Ρωσία»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Υπάρχουν ορισμένοι πολιτικοί στη Δύση επιδιώκουν τη σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας μετά την «αποτυχημένη» στρατηγική να ηττηθεί η Μόσχα στον πόλεμο της Ουκρανίας, δήλωσε το Σάββατο ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο.

«Αντιμετωπίζουμε θανάσιμο κίνδυνο», δήλωσε ο Φίτσο σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, υποστηρίζοντας ότι η Δύση «ρίχνει λάδι στη φωτιά» με την υποστήριξή της στην Ουκρανία, η οποία δεν έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

«Η αποτυχία της στρατηγικής που αποσκοπούσε στην καταστροφή της Ρωσίας μέσω του πολέμου στην Ουκρανία έχει κάνει ορισμένους πολιτικούς στη Δύση να πιστεύουν ότι εφόσον ο στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσω του ουκρανικού στρατού και της πλήρους στήριξής του, τότε πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να προκληθεί μια σύγκρουση μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας», είπε ακόμη ο Σλοβάκος πρωθυπουργός.

Ο Φίτσο τόνισε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι πόλεμος ούτε της Σλοβακίας ούτε του ΝΑΤΟ, αλλά «ορισμένα γεράκια στους κόλπους του ΝΑΤΟ προσπαθούν πάση θυσία να μετατρέψουν αυτόν τον πόλεμο σε σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ».

Προ ημερών, ο Φίτσο προειδοποίησε πως μια επιδρομή drone θα μπορούσε να προκαλέσει την ενεργοποίηση της ρήτρας συλλογικής άμυνας του ΝΑΤΟ.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.