ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

R.Kelly: Κάθειρξη 30 ετών στον σούπερ σταρ της R&B για σεξουαλική κακοποίηση

Θεωρήθηκε υπεύθυνος ενός δικτύου που προσέλκυε και εκμεταλλευόταν «κορίτσια, αγόρια και γυναίκες»

R.Kelly: Κάθειρξη 30 ετών στον σούπερ σταρ της R&B για σεξουαλική κακοποίηση

Ο πασίγνωστος τραγουδιστής της R&B R.Kelly καταδικάστηκε σε κάθειρξη 30 ετών σε ομοσπονδιακή φυλακή στις ΗΠΑ για πληθώρα κατηγοριών σεξουαλικής κακοποίησης που αντιμετώπιζε, κάποιες από τις οποίες αφορούσαν ανήλικες.

Πέρυσι, κατά τη δίκη στην οποία κατέθεσαν 45 μάρτυρες, ο τραγουδιστής θεωρήθηκε υπεύθυνος ενός δικτύου που προσέλκυε και εκμεταλλευόταν «κορίτσια, αγόρια και γυναίκες».

Πρόκειται για κατηγορίες -αρχικά υποψίες- που εδώ και δεκαετίες «περιτριγύριζαν» τον 55χρονο σήμερα μουσικό.

Το 2008 είχε αθωωθεί για την κατηγορία κατοχής παιδικής πορνογραφίας. Αλλά το 2019 είχε συλληφθεί εκ νέου, αυτή τη φορά με ένα βαρύ κατηγορητήριο.

Οι συνεργάτες του έψαχναν στις ΗΠΑ γυναίκες και κορίτσια για να έχουν σεξουαλικές επαφές με τον R.Kelly. Αυτό συνέβαινε τουλάχιστον από το 1999, ανέφερε το κατηγορητήριο.

Τα θύματα δεν μπορούσαν αν βγουν από τα δωμάτιά τους χωρίς άδεια, ούτε για να πάνε στην τουαλέτα ή να φάνε, δεν μπορούσαν να βλέπουν άλλους άνδρες, ενώ ήταν υποχρεωμένα να αποκαλούν τον R.Kelly «μπαμπά». Ο μουσικός ζητούσε φωτογραφίες των θυμάτων, ενώ δεν τους είχε πει ότι έχει σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.

Ένα από τα πολλά περιστατικά που απασχόλησαν το δικαστήριο ήταν ο γάμος του το 1994 με την τραγουδίστρια Ααλίγια, όταν αυτή ήταν 15 ετών. Ο γάμος έγινε γιατί η Ααλίγια (που σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα λίγα χρόνια αργότερα) πίστευε ότι ήταν έγκυος από τον Ρ. Κέλι.

Το δικαστήριο τον έκρινε τελικά ένοχο τον Σεπτέμβριο του 2021 για εννέα αδικήματα. Οι δικηγόροι του είχαν ζητήσει ποινή 10 ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Αύγουστο τον περιμένει άλλη μια δίκη για παιδική πορνογραφία και παρακώλυση της Δικαιοσύνης.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.