ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ρ.Μετζόλα και Ο.Φον ντερ Λάιεν από Ισραήλ: «Αλληλεγγύη στον ισραηλινό λαό»

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε την άφιξή της στη χώρα με ένα βίντεο

Ρ.Μετζόλα και Ο.Φον ντερ Λάιεν από Ισραήλ: «Αλληλεγγύη στον ισραηλινό λαό»

Στο Ισραήλ βρέθηκαν η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρ.Μετσόλα.

«Έφτασα στο Ισραήλ μαζί με την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου για να εκφράσω την αλληλεγγύη μας στον ισραηλινό λαό μετά τη φρικτή τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς», έγραψε η Φον ντερ Λάιεν στην ανάρτησή της.

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, με τη σειρά της ανακοίνωσε και αυτή την άφιξή της στο Ισραήλ.

Η Μέτσολα, γράφει ο Guardian, αναμένεται να χρησιμοποιήσει την επίσκεψή της για να ζητήσει την άμεση απελευθέρωση των ομήρων, ζητώντας παράλληλα τη δημιουργία ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου και τη διασφάλιση των πολιτικών υποδομών στη Γάζα.

«Βρισκόμαστε εδώ με ένα μήνυμα αλληλεγγύης μετά τη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση που έχει υποστεί το Ισραήλ εδώ και γενιές», έγραψε η πρόεδρος του κοινοβουλίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η τρομοκρατία δεν θα επικρατήσει. Σημασία έχει το πώς απαντάμε», ανέφερε και πρόσθεσε: «Μπορούμε – πρέπει – να σταματήσουμε τη Χαμάς. Και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μετριάσουμε τις ανθρωπιστικές συνέπειες».

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, εξέδωσε σήμερα δήλωση στην οποία υπογραμμίζει ότι στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ και ότι, ενώ υποστηρίζει τη συνέχιση της βοήθειας της ΕΕ προς τους Παλαιστίνιους, αυτή πρέπει να επανεξεταστεί.

«Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ. Η υποστήριξή μας προς το Ισραήλ δεν θα υποχωρήσει ποτέ. Είναι ιερή ευθύνη κάθε κράτους, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, να προστατεύει τους πολίτες του και να αμύνεται κατά της τρομοκρατίας, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Πιστεύουμε ότι η Χαμάς δεν εκπροσωπεί ούτε μιλάει εκ μέρους του παλαιστινιακού λαού, επομένως η βοήθεια της ΕΕ πρέπει να συνεχιστεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, είναι ευθύνη της ΕΕ να επανεξετάσει προσεκτικά την οικονομική βοήθεια προς την Παλαιστίνη και να διασφαλίσει ότι η χρηματοδότηση αυτή δεν θα καταλήξει στα χέρια της Χαμάς ή οποιασδήποτε άλλης τρομοκρατικής οργάνωσης», η ισχυρή πολιτική ομάδα της ΕΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.