ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6. Και αν...

Ραμάλα: Παλαιστίνιοι φοιτητές πέταξαν πέτρες σε οχήματα Ευρωπαίων διπλωματών (βίντεο)

Οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη συνεδρίαζαν στο Παλαιστινιακό Μουσείο του Μπιρζέιτ

Ραμάλα: Παλαιστίνιοι φοιτητές πέταξαν πέτρες σε οχήματα Ευρωπαίων διπλωματών (βίντεο)

Η συνεδρίαση διπλωματών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Δυτική Όχθη διακόπηκε σήμερα από Παλαιστίνιους φοιτητές οι οποίοι επιτέθηκαν με πέτρες στα αυτοκίνητά τους, σπάζοντας το πίσω παρμπρίζ ενός από αυτά, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στη Γάζα.

Οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη συνεδρίαζαν στο Παλαιστινιακό Μουσείο του Μπιρζέιτ, κοντά στη Ραμάλα, όταν σημειώθηκαν τα επεισόδια, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Ένας διπλωμάτης που ήταν παρών δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι εμφανίστηκε έξω από το κτίριο ένα πλήθος και οι συγκεντρωμένοι τους είπαν να φύγουν. Αφού οι προσπάθειες διαλόγου απέβησαν άκαρπες, οι διπλωμάτες αποχώρησαν.

Η εμπειρία ήταν «δυσάρεστη» αλλά δεν υπήρξε κάποια σοβαρή απειλή για κανέναν διπλωμάτη, πρόσθεσε.

Πλάνα που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα πλήθος να έχει συγκεντρωθεί γύρω από ένα αυτοκίνητο και να σπάει το παρμπρίζ με πέτρες.

Δείτε βίντεο που αναρτήθηκαν στο Χ

Ο Αμρ Κάγεντ, ένας φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Μπιρζέιτ, είπε ότι ανάγκασαν τους Ευρωπαίους διπλωμάτες να φύγουν για να στείλουν ένα μήνυμα ότι «όποιος είναι συνεργός στη γενοκτονία και την επίθεση στη Γάζα» δεν είναι καλοδεχούμενος.

Σύμφωνα με τον φοιτητικό πυρήνα του Πανεπιστημίου Μπιρ Ζέιτ, η επίθεση έγινε επειδή «εκπροσωπούν χώρες που είναι εταίροι στον πόλεμο εξόντωσης της Γάζας».

Ο Όλιβερ Όβτσα, ο εκπρόσωπος της Γερμανίας στα Παλαιστινιακά Εδάφη, εξέφρασε τη λύπη του για τη διακοπή της συνεδρίασης.

«Παρ’ όλα αυτά, διατηρούμε τη δέσμευση να εργαστούμε εποικοδομητικά με τους Παλαιστίνιους εταίρους μας. Οι ειρηνικές διαμαρτυρίες και ο διάλογος έχουν πάντα τη θέση τους», ανέφερε σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα, Παλαιστίνιοι φοιτητές είχαν καλέσει μέσω Facebook σε διαμαρτυρία κατά της παρουσίας του Γερμανού εκπροσώπου, με αφορμή τη στρατιωτική στήριξη που παρέχει η χώρα του στο Ισραήλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.