ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ρωσία: 3 συλληφθέντες για προετοιμασία βομβιστικής επίθεσης (βίντεο)

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μία εβδομάδα μετά από την τρομοκρατική επίθεση στη ρωσική πρωτεύουσα

Ρωσία: 3 συλληφθέντες για προετοιμασία βομβιστικής επίθεσης (βίντεο)

Οι ρωσικές αρχές ασφαλείας ανακοίνωσαν τη σύλληψη τριών «πολιτών κεντρικής Ασίας» που φέρονται να είχαν σχέδια για βομβιστική επίθεση στη νότια Ρωσία. Η ανακοίνωση έρχεται μία εβδομάδα μετά την επίθεση σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, όπου τουλάχιστον 144 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Η FSB ανέφερε σε ανακοίνωση την οποία επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ότι «έθεσε τέλος στις τρομοκρατικές δραστηριότητες τριών πολιτών χώρας της κεντρικής Ασίας που σχεδίαζαν να διαπράξουν τρομοκρατική ενέργεια πυροδοτώντας μηχανισμό σε δημόσιο χώρο στην περιφέρεια της Σταυρούπολης».

Η ρωσική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες στις οποίες διακρίνονται άνδρες πεσμένοι στο έδαφος και από πάνω τους βρίσκονται πράκτορες της FSB ανάμεσα σε αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, υλικά για την κατασκευή αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού και χημικές ουσίες βρέθηκαν στην κατοικία των υπόπτων.

Η ανακοίνωση εκδίδεται μια εβδομάδα μετά την επίθεση στο Crocus City Hall στα προάστια της ρωσικής πρωτεύουσας, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 144 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 360, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, παρά το γεγονός ότι οι ρωσικές αρχές βεβαιώνουν ότι βλέπουν σε αυτή ένα ουκρανικό αποτύπωμα.

Δώδεκα άτομα συνελήφθησαν μετά τη σφαγή αυτή, ανάμεσά τους οι τέσσερις φερόμενοι ως δράστες, οι οποίοι κατάγονται από το Τατζικιστάν, πρώην σοβιετική δημοκρατία της κεντρικής Ασίας όπου το Ισλαμικό Κράτος αναπτύσσει δράση.

Η FSB ανακοινώνει τακτικά εδώ και χρόνια ότι αποτρέπει επιθέσεις στη Ρωσία και γενικότερα λίγες λεπτομέρειες είναι γνωστές για αυτές τις υποθέσεις.

Δείτε την ανάρτηση του πρακτορείου ειδήσεων TASS στο «Χ» από τη σύλληψη: 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.