ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημογραφικό: Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ελληνισμού και ουδείς ασχολείται σοβαρά με αυτό. Δεν υπάρχει ελπίδα...

Διεγράφη από την ιστοσελίδα του ρωσικού ΥΠΑΜ η αξίωση για αναθεώρηση των θαλάσσιων συνόρων στην Βαλτική

Σύγχυση και ανησυχία σε χώρες της Βαλτικής και της Σκανδιναβίας

Διεγράφη από την ιστοσελίδα του ρωσικού ΥΠΑΜ η αξίωση για αναθεώρηση των θαλάσσιων συνόρων στην Βαλτική

Η πρόταση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για αναθεώρηση των θαλάσσιων συνόρων της Ρωσίας στην ανατολική Βαλτική Θάλασσα απαλείφθηκε σήμερα από την επίσημη διαδικτυακή πύλη του υπουργείου.

Η κίνηση αυτή ακολούθησε τη σύγχυση και τις ανησυχίες που προκλήθηκαν στις γειτονικές χώρες, οι οποίες είναι μέλη του ΝΑΤΟ, Φινλανδία, Σουηδία, Λιθουανία και Εσθονία.

Η πρόταση περιλάμβανε την αναθεώρηση των θαλάσσιων συνόρων της Ρωσίας, βασιζόμενη σε νέες χαρτογραφικές συντεταγμένες.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου, η προηγούμενη μέτρηση, που πραγματοποιήθηκε το 1985 κατά τη σοβιετική περίοδο, χρησιμοποιούσε ναυτικούς χάρτες των μέσων του 20ού αιώνα.

Οι χάρτες αυτοί κρίθηκαν πλέον ανεπαρκείς για τις σύγχρονες ανάγκες χαρτογράφησης.

Η απόσυρση της πρότασης αναδείχθηκε ως αναγκαία κατόπιν των λανθασμένων δεδομένων, αποφεύγοντας περαιτέρω εντάσεις μεταξύ της Ρωσίας και των γειτονικών χωρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, παραμένει ασαφές αν η Ρωσία θα προχωρήσει σε νέες μετρήσεις ή αν θα επανέλθει με αναθεωρημένες προτάσεις στο μέλλον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.