ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ρωσία: Δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MC πραγματοποίησαν πτήση επάνω από τη θάλασσα κοντά στην Αλάσκα

Πέταξαν για 9 ώρες συνοδευόμενα από μαχητικά SU-30SM επάνω από την Βερίγγειο Θάλασσα και την Θάλασσα Τσούκτσι

Ρωσία: Δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MC πραγματοποίησαν πτήση επάνω από τη θάλασσα κοντά στην Αλάσκα

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη (7/2), ότι δύο ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MC πραγματοποίησαν πτήση επάνω από τη θάλασσα κοντά στην Αλάσκα.

Τα Tu-95, γνωστά ως Bears στο ΝΑΤΟ, πέταξαν για 9 ώρες συνοδευόμενα από μαχητικά SU-30SM επάνω από την Βερίγγειο Θάλασσα και την Θάλασσα Τσούκτσι.

«Η πτήση πραγματοποιήθηκε σε αυστηρή συμφωνία με τους διεθνείς κανόνες χρήσης του εναερίου χώρου», δήλωσε διοικητής της Ρωσικής Αεροπορίας Μακρού Βεληνεκούς αντιπτέραρχος Σεργκέι Κόμπιλας.

Η Βορειοαμερικανική Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας (NORAD) δήλωσε ότι εντόπισε τέσσερα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη να επιχειρούν εντός της Ζώνης Αναγνώρισης της Αεροπορικής Άμυνας της Αλάσκας (Adiz).

«Τα ρωσικά αεροσκάφη παρέμειναν στο διεθνή εναέριο χώρο και δεν εισήλθαν στον αμερικανικό και τον καναδικό εναέριο χώρο», αναφέρεται σε ανακοίνωση της NORAD.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναβίωσε το 2007 την πρακτική της σοβιετικής εποχής σύμφωνα με την οποία ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά πραγματοποιούσαν συστηματικά πτήσεις εκτός των ρωσικών συνόρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το τετρακινητήριο Tu-95 με έλικες αντίστροφης περιστροφής είναι το ρωσικό αντίστοιχο του αμερικανικού στρατηγικού βομβαρδιστικού B-52.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.