ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ρωσία: Φιλοουκρανός που εκτόξευε drones κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις – Συνελήφθη από την FSB

Κατηγορείται «για υψίστη προδοσία», ένα έγκλημα που επισείει ποινή ισόβιας κάθειρξης

Ρωσία: Φιλοουκρανός που εκτόξευε drones κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις – Συνελήφθη από την FSB

Συνελήφθη από τη ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία Ασφαλείας (FSB)  ένας Ρώσος υπήκοος ο οποίος κατηγορείται ότι εκτόξευσε drones κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Ο ύποπτος, που συνελήφθη στη Μόσχα και κατηγορείται «για υψίστη προδοσία», ένα έγκλημα που επισείει ποινή ισόβιας κάθειρξης, «συναρμολογούσε και εκτόξευε drones για να δημιουργήσει ψεύτικους στόχους σε πολύ κοντινή απόσταση από χώρους του ρωσικού υπουργείου Άμυνας» και με αυτό τον τρόπο να αποπροσανατολίσει τη ρωσική αντιαεροπορική άμυνα, ανέφερε η FSB στην ανακοίνωσή της.

Η σύλληψη αυτή έγινε την ώρα που αυξάνονται οι ουκρανικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον ρωσικών υποδομών.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, «με δική του πρωτοβουλία ήρθε» σε επαφή με Ουκρανούς «παραστρατιωτικούς» και στη συνέχεια «του ανατέθηκε να αντιμετωπίσει τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας».

Βίντεο της FSB, που μεταδόθηκε από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ένας άνδρας ομολόγησε ότι εργάζεται για τη «Λεγεώνα για την Ελευθερία της Ρωσίας», μια μονάδα στην Ουκρανία που λέει ότι αποτελείται από Ρώσους μαχητές και ευθύνεται, κυρίως τις τελευταίες ημέρες που πλησίαζαν οι ρωσικές προεδρικές εκλογές, για ένοπλες διεισδύσεις σε ρωσικές μεθοριακές περιοχές.

Παράλληλα μία γυναίκα που κατηγορείται ότι ετοίμαζε ενέργειες «δολιοφθοράς» εναντίον σιδηροδρομικών εγκαταστάσεων συνελήφθη στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ, στη μεθόριο με την Ουκρανία, σύμφωνα με την FSB.

Αυτή φέρεται «να απέκτησε με παράνομο τρόπο εκρηκτικό μηχανισμό» και σκόπευε «να προκαλέσει έκρηξη σε σιδηροδρομικές γραμμές», διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η περιφέρεια Μπέλγκοροντ γίνεται τακτικά στόχος ουκρανικών αεροπορικών επιθέσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.