Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν αιχμαλώτους κάτω των 25 ετών – Ανάμεσά τους και σοβαρά τραυματίες

Δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός

Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν αιχμαλώτους κάτω των 25 ετών – Ανάμεσά τους και σοβαρά τραυματίες

Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν σήμερα αιχμαλώτους πολέμου κάτω των 25 ετών, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονταν και σοβαρά τραυματίες.

Η ανταλλαγή, που ανακοινώθηκε και από τις δύο πλευρές, ήταν αποτέλεσμα των απευθείας συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Ιουνίου που κατέληξαν σε συμφωνία για την ανταλλαγή τουλάχιστον 1.200 αιχμαλώτων πολέμου από κάθε πλευρά και τον επαναπατρισμό χιλιάδων σορών στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως η χώρα του παρέλαβε μια πρώτη ομάδα αιχμαλώτων από τη Ρωσία και ότι θα χρειαστούν αρκετές ημέρες προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανταλλαγή.

«Η σημερινή ανταλλαγή ξεκίνησε. Θα γίνει σε αρκετά στάδια τις επόμενες ημέρες», είπε στην εφαρμογή Telegram.

«Η διαδικασία είναι αρκετά περίπλοκη, με πολλές ευαίσθητες λεπτομέρειες, και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σχεδόν καθημερινά. Στηριζόμαστε στην πλήρη εφαρμογή των ανθρωπιστικών συμφωνιών που επιτεύχθηκαν κατά τη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να φέρουμε πίσω κάθε έναν ξεχωριστά».

Σημειώνεται πως καμία από τις δύο πλευρές δεν έκανε γνωστό τον ακριβή αριθμό των αιχμαλώτων που ανταλλάχθηκαν, όμως το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε στη δική του δήλωση πως ίσος αριθμός στρατιωτών ανταλλάχθηκαν σε κάθε πλευρά.

Ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Μεντίνσκι δήλωσε το Σαββατοκύριακο πως ένας πρώτος κατάλογος 640 αιχμαλώτων πολέμου έχει παραδοθεί στην Ουκρανία.

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε πως οι στρατιώτες του που επιστράφηκαν βρίσκονται τώρα στη Λευκορωσία, όπου λαμβάνουν ψυχολογική και ιατρική βοήθεια προτού μεταφερθούν στη Ρωσία για περαιτέρω ιατρική φροντίδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.