ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ρωσική απάντηση με κατάρριψη Su-24 και MiG-29 της ουκρανικής Αεροπορίας που μετέφεραν τους βρετανικούς Storm-Shadow

Μόσχα: «Εξαιρετικά εχθρικό βήμα η κίνηση της Βρετανίας»

Ρωσική απάντηση με κατάρριψη Su-24 και MiG-29 της ουκρανικής Αεροπορίας που μετέφεραν τους βρετανικούς Storm-Shadow

Η Μόσχα ανακοίνωσε το Σάββατο ότι το Κίεβο χρησιμοποίησε βρετανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς StormShadow για να στοχεύσει πολιτικούς χώρους στην ανατολική πόλη Λούγκανσκ, τραυματίζοντας έξι παιδιά.

Παράλληλα το ρωσικό υπουργείο ανακοίνωσε ότι ένα ουκρανικό Su-24 που εκτόξευσε τους πυραύλους και ένα MiG-29 καταρρίφθηκαν.

Παρ΄ όλα αυτά δεν σχολίασε το γεγονός της κατάρριψης πιθανότατα από φίλια πυρά ενός Su-24, ενός Su-35 και δύο Mi-8 της ρωσικής Αεροπορίας.

Το υπουργείο Άμυνας είπε ότι το βράδυ της Παρασκευής οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έπληξαν δύο μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

«Για το χτύπημα χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι αέρος-εδάφους Storm Shadow που προμήθευσε η Βρετανία στο καθεστώς του Κιέβου, παρά τις δηλώσεις του Λονδίνου ότι αυτά τα όπλα δεν θα χρησιμοποιηθούν εναντίον πολιτικών στόχων», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο σε δήλωση.

«Κοντινά κτίρια κατοικιών υπέστησαν ζημιές. Άμαχοι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το υπουργείο είπε ότι ένα αεροσκάφος Sukhoi Su-24 που μετέφερε τους πυραύλους και ένα αεροσκάφος MiG-29 καταρρίφθηκαν.

Ανακοινώνοντας ότι θα παραδώσει το όπλο βαθιάς κρούσης, η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που παρείχε οπλισμό μεγαλύτερου βεληνεκούς στο Κίεβο. Η Ρωσία χαρακτήρισε την κίνηση «εξαιρετικά εχθρικό βήμα».

Στο μεταξύ ο αριθμός των νεκρών από τις συντριβές των ρωσικών μαχητικών και ελικοπτέρων ανέρχονται πλέον στους 9 σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.