ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρωσική φρεγάτα «Admiral Gorshkov» πραγματοποίησε ασκήσεις χρησιμοποιώντας υπερηχητικό πύραυλο «Zirkon»

Ο πύραυλος χτύπησε τον στόχο σε απόσταση περίπου 1000 χιλιομέτρων (βίντεο)

Ρωσική φρεγάτα «Admiral Gorshkov» πραγματοποίησε ασκήσεις χρησιμοποιώντας υπερηχητικό πύραυλο «Zirkon»

 

Η φρεγάτα «Admiral Gorshkov» στο πλαίσιο της δοκιμής νέων τύπων όπλων εκτόξευσε έναν υπερηχητικό πύραυλο κρουζ «Zirkon» από τη θάλασσα του Μπάρεντς σε θαλάσσιο στόχο στη Λευκή Θάλασσα, ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

«Σήμερα, η φρεγάτα του Project 22350 Admiral of the Fleet της Σοβιετικής Ένωσης Gorshkov εκτόξευσε έναν υπερηχητικό πύραυλο κρουζ «Zirkon» σε θέση θαλάσσιου στόχου στη Λευκή Θάλασσα από τη Θάλασσα Μπάρεντς», ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Όπως διευκρινίζεται στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η βολή έγινε στο πλαίσιο της δοκιμής νέων τύπων όπλων.

«Σύμφωνα με στοιχεία αντικειμενικού ελέγχου, ο υπερηχητικός πύραυλος κρουζ «Zirkon» έπληξε με επιτυχία θαλάσσιο στόχο που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 1.000 χλμ.», πρόσθεσαν, σημειώνοντας ότι η πτήση πληρούσε τις καθορισμένες παραμέτρους.

Στις 20 Φεβρουαρίου 2019, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι ένας πύραυλος «Zirkon» είναι ικανός να φτάσει ταχύτητες ίσες με αριθμούς 9 Mach (ταχύτητες ήχου), έχει εμβέλεια μεγαλύτερη από 1000 χιλιομέτρων.

Στις 24 Αυγούστου 2021, στο στρατιωτικό-τεχνικό φόρουμ Army-2021, υπογράφηκε σύμβαση για την προμήθεια «Zirkon» στο Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Στις 24 Δεκεμβρίου 2021, ο Πούτιν ανακοίνωσε την εκτόξευση του «Zircon Salvo». Οι δοκιμές, είπε, ήταν «επιτυχείς, άψογες».

Τα ακριβή χαρακτηριστικά απόδοσης του «Zirkon» είναι μυστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.