ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ρουμανία: Πρώην υπουργός ζήτησε άσυλο στην Ελλάδα – Γιατί διώκεται

Συνελήφθη στα ελληνοβουλγαρικα σύνορα

Ρουμανία: Πρώην υπουργός ζήτησε άσυλο στην Ελλάδα – Γιατί διώκεται

Η πρώην υπουργός Τουρισμού της Ρουμανίας Έλενα Ούντρια ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα λόγω απάνθρωπης μεταχείρισης και απειλών κατά της ζωής της .

Αυτά ειπώθηκαν από την δικηγόρο της κατά τη διάρκεια της συζήτησης της υπόθεσης στο Επαρχιακό Δικαστήριο στο Μπλαγκόεβγκραντ, μετά την κράτηση της Ούντρια στη Βουλγαρία λόγω ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί εις βάρος της.

Συνελήφθη καθώς επιχειρούσε να εισέλθει στη χώρα μας από σημείο ελέγχου στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Η πρώην υπουργός Τουρισμού, κατηγορείται σύμφωνα τις ρουμανικές δικαστικές Αρχές για διαφθορά. Ωστόσο πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στην Ελλάδα, διαψεύδουν ότι η Έλενα Ούντρια έχει καταθέσει σχετικό αίτημα για την παραχώρηση πολιτικού ασύλου. Τελικά το δικαστήριο του Μπλαγκόεβγκραντ αποφάσισε την έκδοση της.

H υπόθεση για την οποία κατηγορείται η Ουντρέα

Η Ουντρέα φέρεται να επιχείρησε να περάσει στη χώρα μας από τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα Προμαχώνα – Κούλατα το πρωί της περασμένης Πέμπτης , αμέσως μετά την τελική ετυμηγορία ρουμανικού δικαστηρίου που την καταδίκασε σε έξι χρόνια φυλάκισης για δωροδοκία, κατάχρηση εξουσίας και φοροδιαφυγή σε αγώνα πυγμαχίας.

Μια υπόθεση που εκκρεμούσε από το 2018 αλλά είχε έρθει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα το 2011 μετά από δημοσιογραφική έρευνα που διεξήχθη όταν η Έλενα Ουντρέα ήταν υπουργός. Πρόκειται για τον περίφημο φάκελο «Gala Bute» που είχε προκαλέσει μεγάλο θόρυβο στη Ρουμανία.

Ο δικηγόρος της, Tudorel Toader, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης στη Ρουμανία από το 2017 έως το 2019, είχε καταθέσει έφεση ζητώντας την ακύρωση της προηγούμενης ποινής της το 2018.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το γεγονός ότι η Ουντρέα προσπάθησε να αποφύγει την εκτέλεση της ποινής της καταφεύγοντας στη Βουλγαρία δεν τιμωρείται από τη ρουμανική νομοθεσία, καθώς προηγουμένως δεν της είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα. Η Ουντρέα ήταν Υπουργός Τουρισμού από το 2008 έως το 2009 και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Τουρισμού από το 2009 έως το 2012.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.