ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Σ.Αραβία: Με 4 μαχητικά F-16 η Ελλάδα στην «αυλή των Χούθι»!

Συμμετέχει στην πολυεθνική άσκηση «Lances of Victory 2024» - Πρόβα διεξαγωγής κοινών αεροπορικών επιχειρήσεων - Οι Βρετανοί αποσύρουν το αντιτορπιλικό HMS Diamond κλάσης 45 από την Ερυθρά Θάλασσα

Σ.Αραβία: Με 4 μαχητικά F-16 η Ελλάδα στην «αυλή των Χούθι»!

Τέσσερα ελληνικά μαχητικά F-16 συμμετέχουν σε αεροπορική άσκηση εννέα χωρών στην Σαουδική Αραβία με την επωνυμία «Lances of Victory 2024».

Η άσκηση αποσκοπεί στην αύξηση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχουσών χωρών, στην αύξηση της πολεμικής ετοιμότητας, στην ανταλλαγή εμπειριών και στην αύξηση του στρατιωτικού και επιχειρησιακού συντονισμού μεταξύ όλων των συμμετεχουσών δυνάμεων. Συμμετέχουν βέβαια, ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, αλλά και Πακιστάν και Ιορδανία κλπ.

Και σίγουρα σχετίζεται με την ένταση στην Υεμένη και την πιθανότητα υποστήριξης των Σαουδαράβων σε τυχόν επανάληψη των επιθέσεων κατά των Χούθι.

Η άσκηση αυτή στην τελική της φάση, περιλαμβάνει αρκετές εξόδους αεροσκαφών, εναέριους ελιγμούς και πρακτικές ασκήσεις που εκτελούνται αποτελεσματικά και επαγγελματικά από τις συμμετέχουσες δυνάμεις,

Tην ίδια στιγμή οι Βρετανοί αποσύρουν από την Ερυθρά Θάλασσα, το αντιτορπιλικό HMS Diamond κλάσης 45, τυπικά για «τεχνικούς λόγους», αλλά κάποιοι κύκλοι θεωρούν ότι έχει «λοκαριστεί», ιδιαίτερα επίμονα από τους Χούθι, που έχουν εκτοξεύσει τρεις φορές επιθέσεις εναντίον του.

Το αντιτορπιλικό είναι ίσως το καλύτερα οπλισμένα δυτικό πολεμικό πλοίο με μία εντυπωσιακή «συλλογή» όπλων και αισθητήρων:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.