Σ.Σοϊγκού: «Τα όπλα που στέλνουν οι δυτικοί για βοήθεια στην Ουκρανία καταλήγουν στη μαύρη αγορά»

Κάποια όπλα επίσης καταλήγουν στη Μέση Ανατολή

Σ.Σοϊγκού: «Τα όπλα που στέλνουν οι δυτικοί για βοήθεια στην Ουκρανία καταλήγουν στη μαύρη αγορά»

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέϊ Σοϊγκού ανέφερε ότι τα όπλα που στέλνει η Δύση στην Ουκρανία για υποστήριξη στον πόλεμο κατά της Ρωσίας καταλήγουν στη «μαύρη αγορά» και στη Μέση Ανατολή.

Οι παραδόσεις αρμάτων μάχης, πυροβολικού και άλλου στρατιωτικού εξοπλισμού από τις δυτικές χώρες στην Ουκρανία έχουν προκαλέσει την οργή της Ρωσίας.

Ο Σοϊγκού κατηγόρησε τις δυτικές χώρες ότι μέχρι στιγμής έχουν παραδώσει περισσότερους από 28.000 τόνους όπλων στην Ουκρανία «με την ελπίδα να παραταθεί ο πόλεμος» και να αιμορραγήσουν τη Ρωσία.

Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει τις δυνάμεις της στην ανατολική Ουκρανία, όπου έχει σημειώσει σημαντικά εδαφικά κέρδη τις τελευταίες ημέρες, συμπεριλαμβανομένης της κατάληψης της πόλης Λισιτσάνσκ.

Μετά από αυτή την κατάκτηση, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε τα στρατεύματά του χθες Δευτέρα να συνεχίσουν την επίθεση στα ανατολικά, όπου η Μόσχα στοχεύει στον απόλυτο έλεγχο της περιοχής του Ντονμπάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ρωσική επίθεση «θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθούν πλήρως οι στόχοι που έθεσε ο Ανώτατος Διοικητής (σ.σ. Πούτιν)», δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.