ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Σαν σήμερα το 2007 εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν ΜακΚάν – Η αναζήτησή της συνεχίζεται (βίντεο)

Τι έχει συμβεί από το 2007 μέχρι σήμερα

Σαν σήμερα το 2007 εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν ΜακΚάν – Η αναζήτησή της συνεχίζεται (βίντεο)

Ήταν 3 Μαΐου του 2007, όταν η τριών χρονών Μαντλίν ΜακΚάν εξαφανίστηκε από το κρεβάτι της στην Πράια ντα Λουζ,στην Πορτογαλία και έγινε μία από τις πιο γνωστές και πολύκροτες περιπτώσεις εξαφάνισης παιδιών παγκοσίως.

Το γεγονός ότι η Μαντλίν ήταν τόσο μικρή και εξαφανίστηκε από ένα δωμάτιο χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος, κάνει την υπόθεση ακόμα πιο συγκλονιστική και αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης ακόμα και σήμερα.

Τις επόμενες εβδομάδες από την εξαφάνισή της, και ιδιαίτερα μετά την παρερμηνεία μιας γενετικής ανάλυσης DNA, η πορτογαλική αστυνομία κατέληξε να πιστεύει ότι η Μαντλίν είχε πεθάνει ως συνέπεια ενός ατυχήματος στο διαμέρισμα, και ότι οι γονείς της το είχαν συγκαλύψει.

Η Γενική Εισαγγελέας της Πορτογαλίας αρχειοθέτησε την υπόθεση τον Ιούλιο του 2008, λόγω έλλειψης στοιχείων.

Μετά από χρόνια έρευνας και εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν για την ανεύρεσή της, η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη. Πολλές θεωρίες έχουν προταθεί για την εξαφάνισή της, αλλά καμία δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι η αληθινή αιτία.

Οι γονείς συνέχισαν την έρευνα προσλαμβάνοντας ιδιωτικούς ντετέκτιβ, μέχρι η Σκότλαντ Γιαρντ να ανοίξει τη δική της έρευνα το 2011. Ο ανώτατος αξιωματικός που ερευνούσε την υπόθεση ανακοίνωσε ότι αντιμετώπιζε την εξαφάνιση ως «μια εγκληματική πράξη από έναν άγνωστο», πιθανόν μια προσχεδιασμένη απαγωγή, ή ληστεία που πήγε στραβά.

Το 2013, η Σκότλαντ Γιάρντ κυκλοφόρησε εικόνες ατόμων που ήθελε να εντοπίσει, συμπεριλαμβανομένης ενός άνδρα που εθεάθη να μεταφέρει ένα παιδί προς την παραλία εκείνο το βράδυ. Κατόπιν αυτού, η πορτογαλική αστυνομία ξεκίνησε ξανά την έρευνά της. Η επιχείρηση έμεινε πίσω το 2015, αλλά οι εναπομείναντες ντετέκτιβ συνέχισαν να ακολουθούν ένα μικρό αριθμό στοιχείων που περιγράφηκαν τον Απρίλιο του 2017 ως σημαντικά.

Τον Ιούνιο του 2020 η Γερμανική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι θεωρεί υπεύθυνο για την εξαφάνιση της Μαντλίν τον 43χρονο Γερμανό υπήκοο Κρίστιαν Μπρούκνερ, ο οποίος έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο και έχει καταδικασθεί για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Μέσα στο 2023, μία 21 κοπέλα από την Πολωνία, Η Τζούλια Γουέντελ, ισχυρίστηκε ότι είναι η Μαντλίν. Η 21χρονη έχει υποστηρίξει ότι άκουσε από τη γιαγιά της για πρώτη φορά ότι ήταν το αγνοούμενο κορίτσι από τη Βρετανία και έκτοτε έχει προχωρήσει σε κινήσεις για να το αποδείξει, ανάμεσα στις οποίες και τεστ DNA. Τελικά, οι ισχυρισμοί της αποδείχθηκαν ότι είναι ψευδείς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρά την πάροδο των ετών, η αναζήτηση της μικρής Μαντλίν συνεχίζεται ακόμα και σήμερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.