ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χάγη: Άδειασαν τα περιφερειακά αστυνομικά τμήματα για να μπορέσουν να συγκρατήσουν τους Αφρικανούς που έκαιγαν τα πάντα (βίντεο) (upd)

Έσπασαν τα πάντα οι ταραξίες – Πυρπολήθηκαν αστυνομικά οχήματα

Χάγη: Άδειασαν τα περιφερειακά αστυνομικά τμήματα για να μπορέσουν να συγκρατήσουν τους Αφρικανούς που έκαιγαν τα πάντα (βίντεο) (upd)

(Ανανέωση – Αρχική δημοσίευση 17/2 – 22.15): Οι ταραχές στην Χάγη κατέδειξαν ένα τεράστιο πρόβλημα στην ολλανδική πόλη καθώς η ουσιαστικά συντονισμένη επίθεση μόλις 100 Αφρικανών καταγωγής από την Ερυθραία ήταν αρκετή να προκαλέσει χάος στο κέντρο της πόλης και την αστυνομία να αναγκάζεται να αδειάσει από στελέχη της τις γύρω περιοχές για να μπορέσει να αποκαταστήσει την ηρεμία.

Μια ηρεμία που όμως άφησε πίσω της την κατεστραμμένη όπερα, 3 καμένα αυτοκίνητα της αστυνομίας , και δεκάδες σπασμένες βιτρίνες και καταστήματα με την περιοχή να έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης.

Αστυνομικές δυνάμεις  στη Χάγη χρησιμοποίησαν δακρυγόνα σε μια προσπάθεια να καταστείλουν τις σοβαρές ταραχές, που προκλήθηκαν από συγκρούσεις μεταξύ δύο ομάδων Ερυθραίων στην αίθουσα συνεδρίων όπερας στο Fruitweg. Ένα αστυνομικό αυτοκίνητο πυρπολήθηκε επίσης το βράδυ του Σαββάτου. Δεν ήταν άμεσα γνωστό αν υπήρχαν τραυματισμοί.

Δεν είναι ακόμη γνωστό τι προκάλεσε την αντιπαράθεση μεταξύ των αφρικανών. Οι ταραξίες πετούσαν στους αστυνομικούς, ότι έβρισκαν: Από μεγάλες πέτρες, ποδήλατα μέχρι σήματα  κυκλοφορίας!

Τα παράθυρα του συνεδριακού κέντρου καταστράφηκαν. Οι ταραξίες  προσπαθούσαν επίσης να μπουν στην αίθουσα συνεδρίων , σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο. Η αστυνομία προσπαθούσε να προστατεύσει το κτίριο. Η πυροσβεστική κλήθηκε στο σημείο αλλά αποχώρησε γρήγορα λόγω της βιαιότητας των συγκρούσεων.

Νεότερες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των αστυνομικών οχημάτων που πυρπολήθηκαν στα δύο.

Οι αστυνομικοί και η ομάδα RIOT έδιωξαν  τους ταραξίες χρησιμοποιώντας αστυνομικά φορτηγά, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο της ANP στη σκηνή.

Ο δήμαρχος της Χάγης, Jan Van Zanen, έδωσε στην αστυνομία την εξουσία να χρησιμοποιεί δακρυγόνα, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ο Van Zanen εξέδωσε επίσης εντολή έκτακτης ανάγκης για την περιοχή γύρω από το Fruitweg, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Δήμου της Χάγης.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η εντολή έκτακτης ανάγκης ισχύει για ακτίνα 500 μέτρων γύρω από το συνεδριακό κέντρο. Με την παραγγελία, η αστυνομία μπορεί να σταματήσει και να συλλάβει  οποιονδήποτε στην περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.